van der Horst

Porsche Racing Days: Voorbeschouwing van de organisatoren

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Drie weken na de immens populaire Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen is Circuit Zandvoort dit weekend het decor voor de Porsche Days. Het Duitse merk viert dit jaar zijn 70ste verjaardag, en de constructeur uit Stuttgart wordt meer dan ooit in de bloemetjes gezet. Tijdens deze organisatie van PON Porsche Import, de Nederlandse invoerder van het merk, zullen meer dan 60 modellen uit de laatste zeven decennia te bewonderen vallen, dankzij een langverwachte expo en parade. In de paddock kan men verder genieten van heel wat animaties, ook voor de kinderen, en elke bezoeker aan Circuit Zandvoort zal uitstekende herinneringen aan het weekend overhouden.
Hoewel elke Porsche-eigenaar de kans krijgt om even over het circuit te rijden zullen het uiteraard de twee dertig minuten durende races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zijn die het hoogtepunt van dit festival zullen vormen. Mis ze dus niet, zowel op zaterdag als op zondag wordt de start om 16u40 gegeven.

Zelfde circuit, zelfde scenario? Aan de vooravond van de derde meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, het tweede opeenvolgende in de Nederlandse duinen, zou men dat inderdaad kunnen denken. Toch staat niets minder vast! Eerste belangrijk verschil is dat de 21 deelnemers aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux voor de eerste keer dit jaar zonder hun collega’s van de Franse Cup zullen racen. Het wordt dus een rechtstreeks duel tussen de titelkandidaten, zonder eventuele inmenging van een andere rijder.

De Turk Ayhancan Güven (Attempto Racing) trekt als leider naar de Nederlandse kust, dankzij twee zeges en een tweede plaats tijdens de eerste vier wedstrijden. Regerend kampioen Xavier Maassen (DVB Racing), die al één keer wist te winnen en tweede keer op het tweede podiumtrapje stond, volgt echter op slechts acht punten. Eén lengte achter de Limburger is Max Van Splunteren (GP Elite) vast van plan om zijn zege tijdens de eerste wedstrijd van de Jumbo Racedagen te herhalen, of op zijn minst zijn podiumreeks verder te zetten. De inwoner van Vught finishte dit seizoen immers al elke keer in de top-3.

De Belgen hadden niet echt de beste seizoensstart en moeten die scheve situatie snel rechttrekken willen ze hun titelkansen gaaf houden. Dylan Derdaele en Glenn Van Parijs, de twee vertegenwoordigers van Belgium Racing, weten dus wat hen te doen staat: winnen! Maar gezien het niveau van de huidige Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is zoiets makkelijker gezegd dan gedaan…

In Klasse B (de Gentlemen Drivers) noteren we de komst van Floris Dullaart (Lammertink Racing) met een Porsche 911 GT3 Cup van de eerste generatie. Met zijn GEN II is Menno van de Grijspaarde (GP Elite) evenwel de grote blikvanger. De rijder uit Amsterdam rijdt in Zandvoort een thuisrace, en met 19 punten voorsprong in de tussenstand wist hij nog voor de start van de tweede helft van het seizoen een belangrijke kloof te slaan. De Belg Pierre Piron (Kronos Porsche Centre) staat met zijn GEN I op een eervolle tweede plaats, voor de Nederlander Ziad Geris (GP Elite), minder dan drie weken geleden winnaar van de tweede race. Omdat ze het circuit van Zandvoort op haar duimpje kent, zal er ook rekening moeten worden gehouden met de ervaren Sandra Van der Sloot (Squadra Aragosta). Ze rekent er vast op om net zoals tijdens de Jumbo Racedagen indruk te maken, toen ze met haar 911 GT3 Cup GEN I twee keer naar het podium reed. Roger Grouwels (RaceArt), uitstekend tijdens de seizoensopener in Spa, wil ondertussen het minder geslaagde eerste Zandvoort-weekend zo snel mogelijk doen vergeten. U hebt het begrepen, tijdens deze Porsche Days valt er tijdens de races voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux overal wel iets te beleven!

Persbericht Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 5 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Porsche Racing Days.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons