van der Horst

Porsche Racing Days @ Zandvoort: Nabeschouwing Team RaceArt

Team RaceArt gaat in 2016 met de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een geheel nieuwe uitdaging aan. Het Limburgse team zet in de snelste merkencompetitie van de Benelux twee nagelnieuwe Porsche 911 GT3 Cup in, voor Roger Grouwels en Hans Fabri. Op eigen bodem in Zandvoort pakte Roger Grouwels tweemaal een podium en zo rukt hij op naar de eerste plaats in de gentlemen klasse van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en hij is tweede, op slechts één punt, in de algemene tussenstand van het kampioenschap.
  • Prospeed Competition
De Porsche Racing Days @ Zandvoort werden een heel mooi succes, met prachtige Porsche van vandaag en gisteren, maar vooral spannende races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.
Hoewel de kwalificaties op een tegenvaller waren uitgedraaid, begon Roger Grouwels zeer gemotiveerd aan de eerste race van het weekend in Zandvoort.

Roger Grouwels: “Ik kreeg een straf op de startgrid, een beetje onbegrijpelijk, maar je kan daar weinig of niets aan doen. Ik heb dan de knop omgedraaid en ben achteraan aan de race begonnen met als doelstelling de meubels zoveel mogelijk te redden. De koersfeiten speelden mee in mijn voordeel. Een aantal concurrenten vielen weg en ik reed een strakke race en won plaats na plaats na plaats. Uiteindelijk werd ik derde in mijn klasse en vijfde algemeen wat heel wat punten op de teller betekende. Weet je, zelfs in een sprintkampioenschap is regelmaat van het grootste belang!

Dat bewees Roger Grouwels ook nog maar eens tijdens de tweede race van het weekend, met een vierde plek algemeen en derde in de klasse. Het resultaat is schitterend: Roger Grouwels is leider in zijn klasse en gedeeld tweede – op één punt – van de leider in de algemene klassering.
Ook Hans Fabri zette zijn leercurve verder tijdens de derde meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De Limburgse ‘rookie’ behaalde in de beide races een mooie zesde plaats in de klasse, veruit zijn meest regelmatige prestatie van het seizoen.

Hans Fabri: “We zijn nu halverwege het seizoen en ik voel nog iedere ronde dat ik progressie maak. Dat was ook mijn doelstelling voor het seizoen en ik geniet ook echt van de races. We gaan nu even met zomerpauze, maar in het najaar staan er nog races op het menu in Le Mans, Assen en Paul Ricard. Dat zijn wederom geweldige circuits, die ik opnieuw ook ga ontdekken. Ik kan iedereen aanraden om ook eens met ons te komen mee racen. Ik kijk alvast uit naar het vervolg van het seizoen.”  

Team RaceArt Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 26 juni 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons