van der Horst

Porsche Racing Days Zandvoort: Voorbeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Dit weekend maken we ons op voor de derde van zes weekenden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Daarvoor trekken rijders en teams richting de Noordzee in Nederland, meer specifiek naar het fantastische Circuit Park Zandvoort, het circuit in de duinen. Tijdens de Porsche Racing Days Zandvoort zien we niet alleen de vijfde en zesde race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zelf, maar ook de Porsche Zandvoort Trophy, een wedstrijd van zestig minuten die openstaat voor diverse Porsche racewagens.
  • St. Paul
De Porsche Racing Days beloven een echt feest voor de Porsche-liefhebber te worden. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux rijdt opnieuw samen met de Porsche Carrera Cup France, met een startgrid van meer dan dertig Porsche 991 als gevolg. Tevens trekt dit evenement de lijn door die reeds vorig jaar in Assen en Zolder uitgeprobeerd is, door Porsche eigenaren en autosport gezamenlijk op het asfalt te brengen. Want zodra de autosportklassen van de baan gaan, is het de beurt aan Porsche-eigenaars om in diverse sessies, onder professionele begeleiding, van het Zandvoortse circuit te genieten. Als de kers op de taart gaat Porsche AG present zijn, met demonstraties van enkele roemruchte racewagens uit het al museum, waarbij het gerucht gaat dat zelfs een 911 GT1 en een 935 richting Nederland komen…
 
Strijd in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux  
 
Met drie zeges in vier wedstrijden is het uiteraard niet onlogisch dat Dylan Derdaele (Belgium Racing) als leider naar Zandvoort mag afreizen. Hij leidt met een redelijke bonus op de toch verrassende nieuwkomer uit Duitsland, Jorn Schmidt-Staade (JSS). “Ik kom uit VLN en heb besloten om dit seizoen te gaan sprinten”, stelt de Duitser zich voor. Hij heeft veertien punten minder dan Derdaele. Overigens deelt de Duitser de eerste plaats in de Gentlemen-categorie met Jurgen Van Hover, die dit seizoen al enkele mooie dingen liet zien. Jorn Schmidt-Staade (48) voert een groepje van vier rijders aan, met in volgorde Roger Grouwels (Team RaceArt - 45), Yannick Hoogaars (Belgium Racing - 44), Stefan Rehkopf (JSS - 43), Jurgen Van Hover (Speedlover - 41), allen vlak bijeen als dichtste achtervolgers. “Ik vind dit seizoen ongelofelijk”, vertelt Van Hover, een trouwe klant van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. “Zo’n vol veld en een intense strijd, dit moet de beste competitie van onze contreien zijn!” De algemene stand en de tussenstand in de Gentlemen-categorie vindt u verder in bijlage. Hoe dan ook, ook rijders die pech kenden in het begin van het seizoen, zoals Koen Wauters (DVB Racing) of die één race misten zoals Romain Degeer (Speedlover), zijn verre van afgeschreven. Sportief mogen we ons dit weekend op Circuit Park Zandvoort weer aan een zeer intense strijd verwachten.
 
Op het programma van de Porsche Racing Days Zandvoort staan uiteraard twee wedstrijden van dertig minuten, twee sprintraces waarin het beste van mens en machine wordt gevraagd. “Want daar gaat het om in onze competitie met de Porsche 991 GT3 Cup, het optimaliseren van prestaties, in een continue samenwerking tussen rijder en team”, legt series coördinator Severine Ulenaers uit. “De winst op de baan wordt uitgedrukt in tienden van een seconde en kan beslissen over winst en verlies. Dat is de sportieve basis van onze competitie, waarin zowel ervaren rijders, jonge wolven als gentlemen drivers pur sang hun ding vinden. Als ik een rijder zie die weinig ervaring heeft en dit seizoen in onze competitie al seconden progressie heeft geboekt en daarvan geniet, dan geniet ik mee.”
 
Porsche Zandvoort Trophy
 
Middels de speciaal georganiseerde Porsche Zandvoort Trophy krijgen praktisch alle Porsche racemodellen de mogelijkheid om tijdens de Porsche Racing Days aan te start te verschijnen. De race, die op zondagmiddag verreden zal worden en een uur in beslag neemt, zal worden onderverdeeld in drie klassen. Allereerst is er de Porsche Cup Class, toegankelijk voor alle Cup varianten van de 911, inclusief de oudere generaties en exclusief de laatste generatie, welke uiteraard al in de Cup Challenge Benelux aan de start te vinden zijn. Voorts is er een specifieke klasse voor de Cayman GT4 Clubsport, de recent geïntroduceerde en door Porsche AG gebouwde racevariant van de bekende middenmotor-sportwagen. Als laatste is er de Porsche Racing Class, waarin praktisch alle Porsche racewagens die aan het veiligheidsreglement voldoen, met uitzondering van de bovengenoemde wagens met hun eigen klasse, mogen deelnemen.
Zo is het complete scala aan Porsche producten aankomend weekend te bewonderen op Zandvoort, van aansprekende exclusieve straatauto’s tot raceauto’s en zelfs de historie is vertegenwoordigd. Een prachtige combinatie voor ieder die het Duitse merk een warm hart toedraagt. Bovendien is dit weekend de toegang tot de paddock volledig gratis, wél zijn er aparte tickets te koop waarmee toegang tot de luxe hospitality verkregen kan worden (€ 75,- per persoon). Kortom, de Porsche Racing Days is een nieuw en spectaculair evenement waar de echte Porsche liefhebber niet mag ontbreken!

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 23 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Porsche Days NL.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons