van der Horst

Porsche Racing Days Zandvoort: Nabeschouwing van Belgium Racing

Belgium Racing bewees tijdens de manches in Le Mans en Zandvoort eens temeer dat het een van de snelste teams is binnen de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Dylan Derdaele kwam als leider richting Zandvoort voor de vierde ontmoeting van het seizoen. Ook Glenn Van Parijs wou zijn uitstap in Le Mans zo snel mogelijk vergeten door een goede prestatie neer te zetten in de Nederlandse duinen.
  • VR Racing
In Le Mans kende Dylan Derdaele pech door een lekke radiator tijdens de kwalificatie. De crew deed het onmogelijke om deze nog tijdens de kwalificatie te vervangen, maar toen Dylan terug de baan opging was er een code rood. De onfortuinlijke Limburger moest vertrekken vanuit 50ste positie, maar passeerde tijdens de race niet minder dan 26 wagens en reed zich in de punten binnen de Benelux Challenge. Als leider binnen de Cup vertrok hij richting Zandvoort waar hij baas was op zaterdag met een pole op een natte piste, een zege en de snelste wedstrijdronde in de eerste race van het weekend. Tijdens de tweede race ontspon zich een gevecht tussen Hoogaars, Maassen en Derdaele. Hoogaars kon vertrekken vanop de pole, maar tijdens de race werd hij door Maassen en Derdaele naar de derde plaats verwezen. Het kwam tot een duel met Maassen voor de zege en daarbij ging het mis in de Tarzanbocht.
 
Dylan Derdaele: “Eerst ging Maassen voorbij Hoogaars die ik enkele ronden later ook naar de derde plaats wist te verwijzen. Het gaatje met Maassen kon ik dicht rijden en ik wou een tweede zege van het weekendboeken. Ik had de indruk dat Xavier het beste van zijn banden had opgesoupeerd en ik wou buitenom in de Tarzanbocht. Ik kwam links naast Xavier, maar zijn wielen blokkeerden en ik kon de bocht niet insturen. Zodoende ging ik rechtdoor in de zandbak terwijl Xavier in laatste instantie toch nog kon insturen. Het was op het einde van de race en misschien moest ik nog een ronde lager hebben gewacht om de aanval in te zetten. Er komen nog kansen en deze race zal een van mijn verplichte schrapresultaten worden”.
 
Glenn Van Parijs hield gemengde gevoelens over aan de eerste manche in Zandvoort. Toen werd hij bijzonder knap derde algemeen in de eerste race, maar ging van de baan tijdens een gevecht voor het algemeen podium in de tweede race van het weekend. Ook in Le Mans, toen hij met Hoogaars een mooi gevecht leverde voor de tweede plaats binnen de Benelux Challenge, verremde hij zich na een lang recht stuk en verdween in de zandbak.
 
Glenn Van Parijs: “Ik wou tijdens de tweede doortocht in Zandvoort zeker aan de meet staan na de twee schuivers. Het is steeds mijn bedoeling geweest om zo hoog mogelijk te scoren in de algemene uitslag en me niet focussen op het B-klassement. Tijdens de eerste kwalificatie was het de eerste maal dat ik in de regen reed met de Porsche en dat resulteerde in een zesde chrono algemeen en tweede in de Klasse B op 34/100 sec. van Piron. Ik ben dan als vijfde over de meet gekomen op een zucht van de zege in de Klasse B. De tweede kwalificatie was beter en ik klokte een vierde chrono op 6/10 sec. van de pole. Ik had een goed gevoel en ook tijdens de race kon ik me handhaven in vierde stelling en aan de leiding in de Klasse B. Toen ging Dylan echter van de baan en schoof ik door naar de derde plaats. Spijtig dat dit ten koste moest gaan van een ploegmaat, maar ik was wel tevreden met een snelste chrono die amper 56/100 sec. trager was dan de snelste wedstrijdronde. Dit is mijn eerste seizoen en dus maak ik nog iedere wedstrijd progressie. Ik ga nu samen met Henk Haane en Pedro Bonnet de volgende Belcar wedstrijd rijden en ook de 24 Hours of Zolder staat op het programma. Genoeg kilometers dus voor de volgende wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in het kader van de Truck GP op Circuit Zolder”.

Belgium Racing PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 4 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Porsche NL Days.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons