van der Horst

Porsche Racing Days Zandvoort: Voorbeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Dit weekend ontvangen PON Porsche Import en Circuit Park Zandvoort alle Porsche eigenaars en liefhebbers. Porsche Racing Days Zandvoort is een droomweekend voor elke 'Porschist'. Als kers op de taart wordt er deur aan deur geracet. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux gaat in hoogste versnelling verder met de vierde ronde van hun kampioenschap. Sleept een van de thuisrijders de overwinning in de duinen in de wacht of wordt het toch een uitdager van buitenaf? Ontdek het dit weekend in Zandvoort!
PON Porsche Import zorgt voor een spectaculair weekend en toont autosport in de puurste vorm. Een heel leger aan Porsches betreedt dit weekend de paddocks en het circuit van Zandvoort.

Nadat het kampioenschap flink door elkaar geschud werd in Le Mans, gaan de teams door naar Zandvoort voor de Porsche Racing Days. Met een volle startgrid en interessante strategieën rond het schrapresultaat kan dit raceweekend een kantelpunt zijn voor verschillende teams en rijders.

Momenteel leidt Dylan Derdaele (Belgium Racing) het kampioenschap met 83 punten, 5 meer dan Yannick Hoogaars (Speedlover). Xavier Maassen (DVB Racing) staat momenteel op een derde plaats met slechts 3 punten van Hoogaars. Tijdens de vorige ontmoeting in Zandvoort was Maassen de te kloppen man. Ook zijn concurrentie bewees bijzonder snel te zijn, wij verwachten ons alvast aan close racing op het technische Circuit Park Zandvoort.

In het klassement der B rijders won Pierre Piron (Mediacom) 3 van de 5 races dit seizoen, dit geeft hem een voorsprong van 16 punten op Menno Van De Grijspaarde (GP Elite). Menno geeft aan helemaal klaar te zijn voor de wedstrijd op zijn thuiscircuit. John De Wilde (Speedlover) zal er alles aan doen om Menno en Pierre in te halen in het kampioenschap.

In Le Mans had Glenn Van Parijs (Belgium Racing) pech en liet zo belangrijke punten in het B klassement liggen. Glenn hoopt in Zandvoort terug te slaan en zichzelf opnieuw in de kijker rijden als Junior. DVB rijdster Valerie Chiasson deelt de wagen met Yadel Oskan, die we kennen uit het vorige seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux..

Gentleman driver Ziad Geris (GP Elite) is enthousiast: "Ik ben een echte Porsche fan, het is m'n favoriete merk omdat alles gewoon klopt. De auto's zijn al jaren snel en betrouwbaar en dat maakt het racen natuurlijk extra leuk. De Porsche Racing Days zijn echt iets waar ik naar uit kijk. Het wordt even wennen terug in Zandvoort maar ik hoop toch op een mooie plaats, ik verwacht een flinke stap vooruit te kunnen maken."

Jasper Koek, PR Manager van PON Porsche Import spreekt van een event voor iedereen; van amateur tot professionele piloot, van liefhebber tot klant, voor iedereen die het merk een warm hart toedraagt. "Dankzij de enorme toegankelijkheid kan iedereen genieten. Porsche eigenaars kunnen op circuit rijden maar ook racepiloten gaan aan de slag in hun bolides. Uiteraard zijn de liefhebbers welkom om gratis alle actie te aanschouwen."

Nadat we vorige keer de top van de Porsche piramide aan het werk zagen in Le Mans, biedt PON Porsche Import tijdens dit weekend ook de basis van de piramide aan in Nederland. Namelijk het circuit rijden met de eigen Porsche straatwagens en het customer racen in de Porsche Cup Benelux. Verder worden er ook hotlaps naast een professionele rijder georganiseerd en staat er een heuse Porsche Hospitality tent. Zelfs kinderen krijgen de unieke kans om zelf op circuit te rijden in een Porsche. Nieuw zijn ook de Classic Demo's voor mensen die met hun klassieker eens op circuit willen rijden. Een event voor heel de Porsche Family dus!

Jasper Koek vult aan: "Onze auto's zijn maar voor 1 ding gemaakt, dat is om ermee te rijden. Wij geven mensen de kans om dat op circuit te doen, indien gewenst onder goede begeleiding van professionele instructeurs."

Tijdens de vorige races in Zandvoort waren de Porsche GT3 Cup's maar liefst 2 seconden per ronde sneller dan vorig seizoen dankzij het nieuwe asfalt. Enkele weken en heel wat tijd achter het stuur verder wordt dit record misschien wel opnieuw verbroken.

Op vrijdag gaan de auto's voor het eerst de baan op om 17:15 uur tijdens een vrije trainingssessie. Op zaterdag wordt om 11:40 uur de eerste kwalificatiesessie verreden, gevolgd door race 1 om 16:15 uur.

Voor de eerste keer dit seizoen vindt de tweede kwalificatiesessie plaats na de eerste wedstrijd, deze vindt plaats op zondag om 11:30. Het weekend wordt mooi afgesloten met de laatste wedstrijd om 16:05 uur.

--- Deelnemerslijst Porsche Racing Days Zandvoort 2017 (pdf) ---

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 29 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Porsche NL Days.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons