van der Horst

Porsche Racing Days Zandvoort: Maassen wint na crash Derdaele - Hoogaars nieuwe puntenleider

Xavier Maassen - DVB Racing Porsche 911 GT3 Cup
Xavier Maassen - DVB Racing Porsche 911 GT3 Cup
Xavier Maassen heeft de tweede wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te Circuit Zandvoort gewonnen. De Nederlander verschalkte poleman Hoogaars en profiteerde vervolgens optimaal van een crash van kampioenschapsleider Dylan Derdaele. De Limburger was te gretig en bekocht een inhaalpoging om de leiding met een zeer zware prijs: opgave en weg leiding in de tussenstand. In die tussenstand kwamen Maassen en een subliem rijdende Hoogaars gezamenlijk op kop. Glenn Van Parijs bezorgde Belgium Racing met een derde plaats algemeen de zege in de Gentlemen-klasse.
  • VR Racing
Yannick Hoogaars - SpeedLover - Porsche 911 GT3 Cup
Yannick Hoogaars - SpeedLover - Porsche 911 GT3 Cup
Bij de start behielden de koplopers hun plaats. Hoogaars leidde het veld, voor Maassen en Derdaele, maar na ongeveer één derde wedstrijd verschalkte de Nederlander de Speedlover-rijder. Maassen kon een kloofje slaan op Hoogaars, die op zijn beurt Derdaele rondenlang achter zich wist te houden. Iets over halfweg wedstrijd achtte Derdaele het evenwel welletjes en verwees Hoogaars naar P3. Met het mes tussen de tanden knaagde hij ronde na ronde aan de secondenvoorsprong die Maassen bij elkaar had gereden.

Glenn Van Parijs - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Glenn Van Parijs - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Bij het ingaan van de voorlaatste ronde wist de Belgische Limburger zich onder de achtervleugel van zijn Nederlandse gouwgenoot te positioneren, maar een inhaalactie in de Tarzanbocht liep falikant af voor onze landgenoot. Maassen ging dan wel breed, maar Derdaele pakte nog een bredere lijn en eindigde zijn poging in de grindbak, waarna de safety car kort de baan op kwam. Yannick Hoogaars hield het hoofd koel en sloot als tweede aan achter de zegevierende Xavier Maassen. Zoals vermeld werd Glenn Van Parijs knap derde. Door zijn podiumplaats verovert Hoogaars de leiding in de tussenstand, Dylan Derdaele valt terug omwille van zijn nulscore.

Het Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-veld is nu toe aan een zomerstop. Na een reces van meer dan twee maanden, herneemt het kampioenschap tijdens de Truck Grand Prix te Circuit Zolder op 16 en 17 september.

--- Uitslag race 2 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Zandvoort (pdf) ---

Update maandag 3 juli 2017

Lees ook: Xavier Maassen wordt coleider na herberekening puntenstand

Foto's: Bart Wouters & Porsche GT3 Cup Challenge Benelux pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 2 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Porsche NL Days.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons