van der Horst

PSCSE: Machiels en Saelens met Belgium Racing

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Het Belgium Racing Team treedt in 2024 voor het eerst aan in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. Daarvoor doet de regerende kampioen uit de Porsche Endurance Trophy Benelux een beroep op het jonge Limburgse talent Jef Machiels, al zal ook de West-Vlaming Nicolas Saelens zijn comeback maken bij het Limburgse team en deelnemen aan het Zuid-Europese kampioenschap. Belgium Racing start in het kampioenschap met de vertrouwde Porsche 911 GT3 Cup.

“Jef Machiels is geen onbekende voor Belgium Racing”, verduidelijkt Dylan Derdaele, die in 2024 samen met Jan Gabriëls zijn schouders onder het team zet en zich vanaf dit jaar eveneens ontfermt over de coaching van de rijders bij het team, naast zijn rol als racepiloot. “Jef heeft al ettelijke testsessies afgewerkt met onze Porsche 911 GT3 Cup en samen hebben we vastgesteld dat de tijd rijp is voor een volgende stap, met name een eerste wedstrijd onder de vleugels van Belgium Racing met Porsche. Initieel was het plan dat hij het volledige kampioenschap zou betwisten, maar het conflict in de Rode Zee leidde tot een verschuiving in datum voor de 24 Uur van Dubai, waardoor deze nu samenvalt met de seizoensopener en Jef verstek moet geven. Nicolas Saelens zal Jef evenwel vervangen en ik ben enorm tevreden dat hij zijn weg teruggevonden heeft naar ons team en Porsche. Samen veroverden we in 2020 en 2021 nog de titel in het Belcar Endurance Championship, dus we kennen elkaar zeer goed. Bovendien heeft Nicolas ook ervaring met de Porsche 911 GT3 Cup. De eerste van in totaal vier manches staat gepland in het weekend van 27 en 28 januari, op de Autódromo Internacional do Algarve in de Portugese gemeente Portimão.”

Ook Belgium Racing Team Manager Jan Gabriëls kijkt reikhalzend uit naar de start van het autosportseizoen, die voor Belgium Racing dit jaar dus enkele maanden vroeger valt dan gebruikelijk. “Het is inderdaad wennen, want normaal starten we onze eerste races in het voorjaar. De Porsche Sprint Challenge Southern Europe is echter een vrij nieuw kampioenschap waarbij alle wedstrijden en kwalificaties afgewerkt worden op één enkele dag. Het is in 2024 toe aan zijn tweede jaargang, maar wordt georganiseerd door het team van Cup Challenge Benelux, de organisator van de succesvolle Porsche Carrera Cup Benelux, Porsche Endurance Trophy Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux. Ze hebben dus niet enkel jaren ervaring, maar het team bestaat ook uit niets dan gekende gezichten. De kalender omvat vier manches, met eerst een Portugees tweeluik op de voormalige F1-circuits in Portimão en Estoril dat een maand later gevolgd wordt door een Spaanse tandem met twee evenementen op andere befaamde omlopen, namelijk deze in Valencia en Barcelona. Het zijn circuits waarmee de meeste Belgische rijders beperkte of geen ervaring hebben, maar op deze manier hopen we Jef en Nicolas wat extra kilometers te kunnen bieden met een wagen die ze kennen en omkaderd door de Belgium Racing-structuur die hen vertrouwd is. Dat Dylan zich vanaf dit jaar mee ontfermt over de rijders is absoluut een troef, gezien de jaren ervaring waarop hij kan bogen.”

Op 28 januari doven voor het eerst dit seizoen de lichten en dat, zoals gemeld, op de Portugese omloop in Portimão. De dag voordien staan er tevens enkele trainingen op het programma.

Persbericht Belgium Racing
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 25 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons