van der Horst

Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Ariel Levi leidt in puntenstand na eerste weekend

Deelnemersveld Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024
Deelnemersveld Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024
Vijftig Porsche gaven afgelopen weekend afspraak op het prachtige circuit van Portimao in de Portugese Algarve en ze maakten er tijdens de opener van het Porsche Sprint Challenge Southern Europe-seizoen meteen een mooi spektakel van, met maar liefst zeven verschillende winnaars. Er rest die rijders en de teams echter weinig rust, want volgend weekend al strijken ze in Estoril neer, dat andere Portugese F1-circuit. De toon is gezet en iedereen kijkt dan ook naar het vervolg van het tweede seizoen van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe uit, een seizoen dat alle verwachtingen lijkt in te lossen.
  • LTF
We zijn inderdaad verheugd met deze mooie start van het seizoen, niet in het minst op sportief vlak”, aldus Series Manager Lars Plato. “We hebben afgelopen tussenseizoen de beslissing genomen om de Porsche Sprint Challenge Southern Europe voor Pro-rijders open te stellen en we zagen dit weekend inderdaad heel wat rijders die het internationale Porsche-seizoen kwamen voorbereiden, wat in mooie autosport in de races van de Sport Division resulteerde. Ook de gentlemen drivers gaven het beste van zichzelf in de Club Division, getuige de tweede race van het weekend, waarin we Porsche-autosport zagen zoals dat in het DNA van het merk zit. De Porsche Sprint Challenge Southern Europe heeft een goede start van zijn tweede seizoen genomen en wij werken op deze basis verder voor de rest van ons sportieve jaar.”  

Ariel Levi leidt in puntenstand na eerste weekend
 
Ariel Levi aan de leiding in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024
Ariel Levi aan de leiding in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024
De Sport Division van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe is aan de PRO- en PRO-AM-rijders aan het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 - voorbehouden en de eerste winnaar van het weekend werd de jonge Duitser Alexander Tauscher in de kleuren van Proton Huber Competition. Hij haalde het voor de Fransman Jaubert Mathys (Martinet by Alméras) en de Israëliër Ariel Levi, die het met Team GP Elite doet. Zij gaven elkaar op de meet amper twee seconden toe. Even verderop in het pak was Alexander Reimann goed voor de zege in de PRO-AM Division, met Jules Grouwels (Team RaceArt) op twee en Cengiz Oguzhan (Team GP Elite) op drie.
 
In de tweede race liet Ariel Levi zien dat hij één van de te kloppen rijders voor deze competitie is, met een overtuigende zege, voor Marco Gilltrap die helemaal uit Nieuw-Zeeland komt afgezakt (Team GP Elite) en de Fransman Louis Rousset (Martinet by Alméras). Jules Grouwels was dan weer de primus in de PRO-AM Division, voor Cengiz Oguzhan en de winnaar van de eerste afspraak, Alexander Reimann (EST1 Racing). 

In de algemene puntenstand is Ariel Levi dan ook logischerwijze de eerste leider, maar opgepast, met nog drie weekends en zes races te gaan, is uiteraard alles nog mogelijk.

Club Division brengt schitterende autosport
 
In de Club Division van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe zien we niet alleen de gentlemen drivers in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -, maar ook diverse uitvoeringen van de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Uiteraard vechten zij ieder in hun klasse en die strijd mocht er in Portimao absoluut zijn.
 
Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024
Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024
In de AM-Division zorgden vier heren vooraan voor heel mooie autosport in beide races, waarbij de Belg Nicolas Saelens (Belgium Racing) op de finishlijn van de eerste race amper zeven honderdsten van een seconde op de Brit John Ian Loggie (HP Racing International) overhield. Philippe Wils (Speedlover) volgde daar vlak achter en hij had dan weer minder dan een seconde bonus op de nummer vier, de Nederlander Robert Sulma (Proton Huber Competition). Seb Hopkins (Team Parker Racing), Graham King (WDP Racing) en Jules Marien (Team GP Elite) mochten in de Cayman Division richting het podium.

De tweede race was zo mogelijk nog spannender, met ditmaal John Ian Loggie die revanche nam op Nicolas Saelens, met een dikke halve seconde tussen de beide heren, terwijl ook de plaatsen drie en vier stuivertje wisselden, met Sulma ditmaal voor Wils. Hopkins en King werden weer één en twee in hun Cayman GT4, voor Henk van Norel (Snel Motorsport).
 
Afspraak nu over amper een week in Estoril voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024.

Porsche Sprint Challenge Southern EuropeDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op woensdag 31 januari 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons