van der Horst

Porsche Supercup: Spanje: Earl Bamber blijft indruk maken

Start circuit Barcelona
Start circuit Barcelona
In het kader dan de Grote Prijs van Spanje vond ook de eerste manche van de Porsche Supercup plaats. De overwinning in Barcelona ging naar de Nieuw-Zeelander Earl Bamber die dankzij een superstart de leiding wist te nemen en de koppositie niet meer afstond. Philipp Eng, die van op de pole startte, kwam als tweede over de lijn voor de Brit Ben Barker.
Earl Bamber - Fach Auto tech
Earl Bamber - Fach Auto tech
Met de overwinning geeft  de 23 jarige Nieuw-Zeelander opnieuw zijn visitekaartje af. Bamber die vorig seizoen nog de titel binnenhaalde in de Porsche Carrera Cup Asia, was vorig jaar tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi al de enige die echt een vuist kon maken tegen de uiteindelijke kampioen Nicki Thiim. Bamber werd voor de pole geklopt door Philipp Eng met 18 duizendste van een seconde, maar bij de start nam hij revanche; hij verraste de Oostenrijker en pakte onmiddellijk de leiding. Gestaag bouwde hij zijn voorsprong uit en kwam over de lijn met 5 seconden voorsprong op Eng.

Derde werd Ben Barker die was opgeklommen van een zevende startplaats en alzo zijn eerste podiumplaats behaalde. Vijfde na Christian Engelhart werd thuisrijder Alex Riberas, de Spanjaard was als elfde gestart en had zich gestaag een weg gebaand door het peloton. De Nederlanders Schothorst, Bas en Pieter, werden respectievelijk als dertiende en drieëntwintigste geklasseerd.

Uitslag race Barcelona:

01. Earl Bamber (Fach Auto tech) 13 ronden
02. Philipp Eng (Team Project 1) +4.756
03. Ben barker (VERVA Lechner Racing Team) +5.447
04. Christan Engelhart (Konrad Motorsport) +5.855
05. Alex Riberas (Mc Gregor by Attempto Racing) +9.505
06. Jeffrey Schmidt (Lechner Racing Team) +12.337
07. Christopher Zoechling (Konrad Motorsport) +14.044
08. Kuba Giermaziak (VERVA Lechner Racing Team) +15.726
09. Clemens Schmid (Lechner Racing Team) +19.193
10. Sven müller (Team Project 1) +20.634

Foto's: Georges De Coster  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons