Porsche Supercup: Italië: Sven Müller tweemaal aan het feest

Sven Müller - Team Lechner Racing Middle East
Net als bij de GP van België werden er in Italië twee races voor de Porsche Supercup verreden in het nevenprogramma van de GP aldaar. Won Sven Müller (Team Lechner Racing Middle East) in Spa al één van de twee races in Monza deed hij nog beter, hij behaalde er de zege in beide races. Müller, die dit jaar al vier overwinningen behaalde, staat nu derde in het kampioenschap dat nog steeds geleid wordt door Philipp Eng. Niet minder dan 39 wagens stonden aan de start van de achtste en negende race van de Porsche Supercup.
Müller voor Cairoli en Ammermüller
Van op de pole gestart nam Müller bij de start de leiding maar vocht een racelang strijd om de zege met Matteo Cairoli (Market Leader Team by Project 1) en Michael Ammermüller (Lechner Racing Middle East), uiteindelijk kwamen ze in die volgorde over de finish. Op enige afstand van het drietal reed  Côme Ledogar (Martinet by Almeras) als vierde over de lijn voor Robert Lukas (Förch Racing by Lukas Motorsport) en de leider in het kampioenschap Philipp Eng (Market Leader Team by Project 1). Christian Engelhart (MRS GT-Racing) tweede in de tussenstand pakte de achtste plaats na Alex Riberas (The Heart of Racing by Lechner). Het Speed Lover & Allure team bracht nog een drie wagens aan de start en Pierre Piron, Carlos Rivas en Jean Glorieux eindigden respectievelijk op de 27ste, 28ste en 30ste plaats.

Podium race 2
De tweede race leverde een identiek podium op als de wedstrijd op zaterdag. Sven Müller nam een uitstekende start en legde daarmee de basis voor zijn tweede zege van het weekend. Cairoli pakte opnieuw de tweede plaats nadat hij gans de race op de hielen werd gezeten door enkele Porsche piloten die het op zijn tweede plaats gemunt hadden. Uiteindelijk was het Michael Ammermüller, die net als een dag eerder, met het brons ging lopen. Christopher Zöchling werd vierde, Riberas ditmaal vijfde en Eng kon ditmaal niet beter doen dan een zevende plaats. Het speedlover & Allure trio finishten ditmaal als 25ste (Glorieux), 31ste (Piron) en 33ste (Rivas).

Foto's: Porsche Supercup