van der Horst

Porsche Supercup: Spanje: Michael Ammermüller ongenaakbaar

Michael Ammermüller - Lechner Racing Middle East
Michael Ammermüller - Lechner Racing Middle East
Michael Ammermüller heeft de eerste race voor de Porsche Supercup gewonnen, de Duitser was op het circuit van Barcelona een klasse te sterk voor de tegenstanders en ging aan de meet Kuba Giermaziak en Christian Engelhart vooraf. Opvallend is de aanwezigheid van een Belgische delegatie in deze hoogstaande competitie; het team Speedlover & Allure brengt drie wagens aan de start voor Jean Glorieux, Pierre Piron en Luxemburger Carlos Rivas. Onze landgenoten eindigden nog achteraan in het 28 koppige veld, maar weerden zich meer dan behoorlijk voor hun debuut in de cup.
Ammermüller (Lechner Racing) nam bij de start onmiddellijk de leiding voor Côme Ledogar (Martinet by Alméras) en Kuba Giermaziak (Lechner Racing) die doorstootte vanaf de negende startpositie. Enkele incidenten in de eerste ronde bracht echter de safety car naar buiten en twee ronden later volgde de doorstart van de wedstrijd. Opnieuw reed Ammermüller weg van iedereen terwijl Ledogar de rest van het veld ophield. De Fransman kon echter zijn tweede positie niet vasthouden en moest in volgorde Giermaziak, Engelhart (MRS GT-Racing), Philipp Eng (Market Leader Team), Philipp Eng (Market Leader Team by Project 1) en Alex Riberas voorbij laten.

Trummer voor Rivas en Glorieux
Trummer voor Rivas en Glorieux
Pierre Piron werd best geklasseerde Belg op de achttiende plaats, Jean Glorieux was iets sneller op één ronde maar moest zich tevreden stellen met de drieëntwintigste plaats, twee plaatsen achter Carlos Rivas.

Uitslag Porsche Supercup Barcelona:

1. Michael Ammermüller (Lechner Racing Middle East) 14 ronden in 27:41.113
2. Kuba Giermaziak (Lechner Racing Team) +7.019
3. Christian Engelhart (MRS GT-Racing) +9.585
4. Philipp Eng (Market Leader Team by Project 1) +14.675
5. Alex Riberas (The Heart of Racing by Lechner) +15.088
6. Côme Ledogar (Martinet by Alméras) +17.316
…..
18. Pierre Piron (Speed Lover & Allure) +34.995
21. Carlos Rivas (Speed Lover & Allure) +41.174
23. Jean Glorieux (Speed Lover & Allure) +50.573

Foto's: Porsche Mobil 1 Supercup
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons