van der Horst

Porsche Supercup: Nürburgring: Nabeschouwing Dylan Derdaele

Afgelopen weekend kwam Dylan Derdaele voor de eerste maal aan de aftrap van de Porsche Mobil1 Supercup, verreden in het voorprogramma van de F1 op de Nürburgring en uiteraard voor goed gevulde tribunes. Dylan reed een uitstekende en verstandige wedstrijd; hij vertrok samen met zijn ploegmaat bij MOMO Megatron Jochen Habets op de laatste startrij, won tien plaatsen en finishte op een mooie 15de plaats. Een meer dan geslaagd ingangsexamen in de snelste merkencup van de wereld. Dylan zal naast de Nürburgring ook aan de slag gaan tijdens het F1 weekend in Spa-Francorchamps en er opnieuw de Italiaan Alessandro Zampedri vervangen. Opmerkelijk feit is dat de jonge Limburger, naast de twee 16de plaatsen van ex-Porsche Supercup kampioen Alessandro Zampedri, afgelopen weekend de beste jaarprestatie neerzette van het debuterende MOMO-Megatron team. Maar er is nog werk aan de winkel om zijn rijderstalent nog meer in kijker te plaatsen.
Patric Derdaele: “We zijn zeer tevreden met het resultaat aan de eindmeet, maar tijdens de kwalificaties zagen we de bui reeds hangen. Dylan verloor abnormaal veel tijd en dat resulteerde in een plaats achteraan de startgrid. Vooral in de tweede sector van het circuit kreeg hij het vermogen niet aan de grond en had hij af te rekenen met een fel overstuurde wagen. Hij heeft de set up laten wijzigen en dat heeft hem geen windeieren opgeleverd. Maar we zijn er nog lang niet. Voor Dylan was dit de eerste wedstrijd met een nieuwe wagen die hij amper kent en met een team dat debuteert in de Porsche Mobil1 Supercup. In tegenstelling tot de andere meer ervaren teams konden wij niet beschikken over de gepaste data en de tests die hij eerder deed op de Nürburgring met de Porsche waren in andere klimatologische omstandigheden. En veel tijd om iets uit te proberen tijdens een raceweekend is er niet".

"Een vijftiende eindplaats is dus uitstekend gezien de omstandigheden en het feit dat je moet optornen in een van de meest competitieve series van de wereld met een zeer sterke en professionele rijdersbezetting. Een raar gegeven is ook dat hij zijn snelste chrono in wedstrijd pas realiseerde in de laatste ronde waarbij hij finishte op een zucht van Spengler. Er is dus nog flink wat werk aan de winkel. Als Dylan en het team nog één seconde winst kunnen boeken, dan staat hij binnen de top 10 en dat moet het streefdoel zijn voor Francorchamps. Er worden dus nog enkele tests ingelast om zoveel mogelijk data te verzamelen voor de volgende en tevens ook de laatste wedstrijd van het seizoen voor Dylan in de Porsche Mobil1 Supercup. We doen dan ook beroep op de diensten van een ervaren en snelle piloot binnen de Porsche Mobil 1 Supercup. Het bijkomende testwerk is een dure onderneming, maar nu moeten we een tandje bijsteken en voor Francorchamps de wagen nog minstens een volle seconde sneller maken”, aldus een tevreden maar nuchtere Patric Derdaele.

Dylan Derdaele press  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons