van der Horst

Porsche test 4756 km met twee 919 Hybrid's, doch niet zonder problemen

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Porsche heeft voor het eerst met twee wagens tegelijk getest. De Duitse constructeur zakte enkele dagen vroeger dan de concurrentie af naar Paul Ricard om er in private omstandigheden een driedaagse uithoudingstest af te werken met beide 919 Hybrid. Zowel wagen #14 van Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb als de #20 van Timo Bernhard, Brendon Hartley en Mark Webber maalden dag en nacht de nodige ronden af om gezamenlijk op 4756 afgelegde kilometers uit te komen. Desondanks geeft Porsche openlijk toe dat de test meermaals moest onderbroken worden met technische problemen.
Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
“Voor de eerste keer hebben we twee wagens tegelijk ingezet, wat uitdagend was in termen van logistiek en team coördinatie. Het andere doel was om een raceweekend te simuleren om ons zo voor te bereiden op de twee aankomende 6 uurs wedstrijden, dit was een zeer belangrijke ervaring voor ons. De test heeft ons geleerd dat we moeten verbeteren op het vlak van betrouwbaarheid”, aldus Team principal Andreas Seidl. Tijdens de twee aankomende gemeenschappelijke FIA WEC testdagen (‘The Prologue’) zal men zich focussen op het fine tunen van de set-up.

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Porsche kampt dus met betrouwbaarheidsproblemen, al is het niet duidelijk waar deze zich situeren. Het is bijvoorbeeld niet ondenkbaar dat het omvangrijke dubbele hybridesysteem (8MJ) wel eens de stoorzender kan zijn. Audi maakte begin deze week nog publiek dat het zijn energierecuperatie zal minimaliseren en zal uitkomen in de 2 megajoule subcategorie, specifiek om geen risico’s te nemen met betrekking tot de bedrijfszekerheid van de R18. Toyota zal tot slot zijn bolide morgen voorstellen op het Zuid Franse circuit.



Foto's: Porsche



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 27 maart 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons