van der Horst

Porsche voert lichte wijziging door aan LMDh-rijdersbezettingen

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Tijdens de Porsche Night of Champions is het een traditie dat het merk de plannen voor volgend seizoen uit de doeken doet. In het IMSA en FIA WEC-kampioenschap verandert weinig, al zullen Matt Campbell en Dane Cameron voortaan elkaars plaats innemen. Laurens Vanthoor blijft actief in het wereldkampioenschap.
  • De Swert Opticiens
Dane Cameron keert terug huiswaarts. Na een seizoen in het FIA WEC, komt hij in 2024 uit in het Noord-Amerikaanse IMSA. Daar zal hij het stuur delen met Felipe Nasr en neemt hij de plek in van Matt Campbell. De Australiër op zijn beurt stapt over naar het WEC, waar hij in de #5 Frédéric Makowiecki en Michael Christensen zal vervoegen. Campbell rijdt wel samen met Josef Newgarden en het Amerikaans-Braziliaanse duo tijdens de Rolex 24 at Daytona eind januari.

Kevin Estre, André Lotterer & Laurens Vanthoor
Kevin Estre, André Lotterer & Laurens Vanthoor
Voor de overige twee bezettingen verandert er niets. Nick Tandy en Matthieu Jaminet blijven in IMSA, samen met Laurens Vanthoor en Kevin Estre in Daytona. Die laatste twee blijven ook aan boord in het FIA WEC met André Lotterer.

Daarnaast kan Porsche ook rekenen op de nodige klantenteams natuurlijk. In IMSA zullen JDC-Miller Motorsports en Proton Competition meestrijden voor de titel. In het wereldkampieonschap heeft de Duitse constructeur dankzij Hertz Team Jota een ijzer meer in het vuur, aangezien het Britse team twee bolides zal inzetten, naast één wagen voor Proton Competition.

Foto's: Geert Franquet - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op zondag 3 december 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons