van der Horst

Porsche werkt aan eerste update voor volgend seizoen

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Het eerste seizoen met de LMDh zit er op en Porsche is de eerste van de deelnemers die een update aan de wagen zal doorvoeren. De Duitse constructeur wil namelijk via updates de betrouwbaarheid van de Porsche 963 verbeteren. Gezien de regels die gelden voor de wagenklasse hebben de klantenteams daar ook baat bij.
In tegenstelling tot de Le Mans Hypercars, die vijf jokers mogen inzetten tijdens de homologatieperiode om zaken te verbeteren, ligt dat voor de LMDh's een tikkeltje anders. Zo moet een constructeur het akkoord krijgen van verschillende partijen: FIA, ACO, IMSA en alle andere constructeurs in de klasse. Mits dit akkoord, pas dan mogen zij de nieuwe wijzigingen doorvoeren. En Porsche is de eerste constructeur die een aanvraag deed.

Hertz Team Jota - Porsche 963
Hertz Team Jota - Porsche 963
De Duitse constructeur wil namelijk hun MGU verbeteren, die gelinkt is aan het hybridesysteem. Al is dit niet hun voornaamste probleem, maar wel het eerste focuspunt om de wagen te verbeteren. Ondertussen zijn zij zeer bedreven aan het testen in Europa en binnenkort ook in de Verenigde Staten, waarbij er breder getest kan worden en ook specifiek gefocust wordt op verschillende andere terreinen. Dit is wel goed nieuws voor alle teams die in het bezit zijn van een Porsche 963, zoals Jota, Proton Competition en JDC-Miller Motorsports. De reglementen duiden namelijk dat alle wijzigingen die doorgevoerd worden, ook moeten doorgegeven worden aan de klantenteams. Al zal u er niets van merken langs de buitenzijde, hopen ze bij Porsche meer vooraan te zitten in 2024.

Foto's: Geert Franquet - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 15 september 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons