van der Horst

Portimão: 2 Seas Motorsport pakt winst, Jonny Adams met recordzege

James Cottingham en Jonny Adam
James Cottingham en Jonny Adam
Het British GT-kampioenschap trok dit weekend voor de eerste en voorlopig laatste keer naar Portimão dat een goede zet bleek te zijn voor Jonny Adam. De Brit haalde namelijk met James Cottingham in de 2 Seas Motorsport Mercedes de overwinning, ondanks de succespenalty die men overhield aan de laatste ronde. Daarenboven haalde Adam hiermee zijn negentiende overwinning in het kampioenschap en is mede-recordhouder met Phil Keen.
Start 2023 British GT Portimão
Start 2023 British GT Portimão
De eerste twee uren van de wedstrijd werden vooral door twee safety car periodes getekend, waarbij Adam en Cottingham zich nog op een tweede positie konden positioneren achter de RAM Racing Mercedes van John Ferguson. Deze en Cottingham vochten het uit om de leiding, waarbij laatstgenoemde de bovenhand kon nemen. Ondanks de succespenalty die men had gekregen in de vorige ronde, bleef de 2 Seas Motorsport Mercedes aan de leiding en won met drie seconden voorsprong op de Optimum Motorsport McLaren van Mark Radcliffe en Rob Bell. Zij werkten zich naar het podium via een alternatieve strategie, al moest Bell op het einde nog wel de Barwell Motorsport Lamborghini van Shaun Balfe en Sandy Mitchell van zich afhouden, waar hij nipt in slaagde.

Century Motorsport - BMW M4 GT4
Century Motorsport - BMW M4 GT4
Bij de GT4's ging de winst naar de Century Motorsport BMW van Chris Salkeld en Michael Johnston. Zij kregen de leiding in handen nadat de leidende R Racing Aston Martin in aanraking kwam met een Ginetta. Aan de meet hadden ze drie tellen voorsprong op de Enduro Motorsport Mercedes van Harry George en Darren Burke, terwijl de DTO Motorsport McLaren van Aston Millar en Josh Rowledge met een ronde achterstand derde werd. Hiermee kunnen de heren nog verder genieten van de zomer, vooraleer men terug in september in actie komt. Dan trekt men richting het circuit van Brands Hatch.

Foto's: British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op maandag 24 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons