van der Horst

Portimao: Buhk maakt terugkeer – G-Drive verruilt Audi voor Lamborghini

HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
Dit weekend staat de vijfde manche van de Blancpain Sprint Series gepland op het circuit van Portimao. Tweeëntwintig wagens staan er op de inschrijvingslijst van de race waar Maximilian Buhk zijn terugkeer zal maken. De Duitser was geschorst voor onbepaalde tijd maar de Duitse Motor Sport Bond heeft de zaak geseponeerd zodat Buhk terug mag racen en dit weekend terug het stuur neemt van de HTP Mercedes SLS. Opvallend is ook de switch die G-Drive Racing doorvoert, het team met Russische roots startte het seizoen met een Audi onderhouden door het Belgian Audi Club Team WRT, maar komt in Portugal aan de start met een Lamborghini Gallardo FL2.
Maximilian Buhk kwam in de problemen toen hij bij een race voor het ADAC GT-kampioenschap de bevelen van de baancommissarissen negeerde. Deze laatsten lichtten de Duitse Motor Sport Bond in en Buhk werd geschorst tot de behandeling van zijn zaak. Nu besliste de bond echter om de ganse zaak te laten vallen en Buhk kan terug racen op de HTP Mercedes nadat hij eerder bij een race voor de BSS en bij één ADAC GT-manche aan de kant moest blijven.

Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
G-Drive Racing sloot begin dit jaar een overeenkomst met het Belgian Audi Club Team WRT om een Audi R8 LMS ultra in te zetten onder de naam van het Russische team voor hun rijder Roman Rusinov. Bij de vorige manche in Hongarije was G-Drive Racing echter niet aanwezig en de WRT Audi’s stonden alle vier ingeschreven onder het Belgian Audi Club Team WRT. Voor de Portugese manche van dit weekend keert G-Drive Racing terug maar men doet niet langer beroep op het Belgische WRT maar men is gaan aankloppen bij Reiter Engineering. Rusinov komt nu uit op een Lamborghini Gallardo en krijgt naast zich de vaste Reiter-rijder Tomas Enge.

Ook zien wij het debuut in de serie van het Portugese Sports & You-team dat twee Mercedessen SLS heeft ingeschreven. De Villorba Corse Ferrari van zijn kant is dan weer niet aanwezig na een crash op de Slovakia Ring.

Foto's: ADAC GT Press & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sprint op woensdag 3 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons