van der Horst

Portimao: Derde Qualifying Race zege voor Bleekemolen/Proczyk

Grasser Racing Team - Lamborghini Gallardo FL2 GT3 #28
Grasser Racing Team - Lamborghini Gallardo FL2 GT3 #28
Jeroen Bleekemolen en Hari Proczyk hebben met hun Grasser Racing Team Lamborghini Gallardo FL2 de Blancpain Sprint Series Qualifying Race op het circuit van Portimao gewonnen. Nadat Bleekemolen vanmorgen nog zijn meerdere moest erkennen in Tomas Enge, die de oranje G-Drive Reiter Lambo op pole had geparkeerd, wist de Nederlander bij start meteen de leiding te nemen. Bleekemolen werd echter op korte afstand gevolgd door Enge, René Rast in de WRT Audi #2 en Maxi Buhk in de HTP Mercedes #84.
De zwart-gouden Gallardo kwam als leider de pits opzoeken en Hari Proczyk kon bij het uitrijden van de pitlane nog net de sterk opzettende HTP Mercedes #84 van kampioenschapsleider Maxi Götz achter zich houden. Bij HTP Motorsport had men er immers voor geopteerd om bij het begin van het pitwindow meteen binnen te komen, in de hoop enkele posities te kunnen goedmaken op een vrije baan, terwijl de rest van het leidende groepje elkaar onder druk zette.
 
G-Drive Racing - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
G-Drive Racing - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Wat volgde was een duel tussen beide titelkandidaten, een scenario dat we eerder dit seizoen al meermaals zagen. Götz lanceerde tevergeefs een aanval op de Oostenrijker en finishte uiteindelijk op 0.8s van Proczyk. Laatstgenoemde en Bleekemolen verkleinen hun achterstand in het kampioenschap daarmee met 2 eenheden tot 16 punten en mogen morgen dus van op de pole starten.
 
De WRT Audi’s #2 en #1 werden respectievelijk derde en vierde en palmen morgen dus de tweede startrij in. Beide wagens profiteerden van een fout van Tomas Enge, die op het einde van zijn stint maar nipt tegen hoge snelheid een spectaculaire drift kon opvangen. Enzo Ide werkte een knappe stint af in de Audi #2 en kon het tempo van leiders aan zonder echter het gat van 4 seconden te kunnen dichten.

 
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #85
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #85
Stef Dusseldorp en Sergei Afanasiev kenden eindelijk eens een probleemloze race en reden naar een solide vijfde plaats met hun HTP Mercedes #85, terwijl hun teamgenoten Lucas Wolf en Luca Stolz achtste werden en in extremis nog de zege in de Silver Cup moesten laten aan de WRT Audi #4 van Vincent Abril en Mateusz Lisowski. 


--- UITSLAG QUALIFYING RACE BLANCPAIN SPRINT SERIES PORTIMAO (pdf) ---

Foto's: SRO/DecancqSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 6 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons