van der Horst

Portimao: Lambo 1-2 in kwalificaties

G-Drive Racing - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
G-Drive Racing - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Er staat dit weekend voorlopig geen maat op Lamborghini. De stieren uit Sant'Agata Bolognese presteren sterk op het glooiende maar tevens hobbelige circuit van Portimao, met zowel het G-Drive (Reiter) als het Grasser Racing exemplaar die gisteren de snelste tijden onder elkaar verdeelden. Vanochtend was het echter Tomas Enge die aan het langste eind trok en de horror crash van op de Slovakia Ring definitief achter zich liet door naar de pole te stormen. De Tsjech zette vroeg in de bepalende Q3-sessie een 1:42.589 op de tabellen, een tijd waar Jeroen Bleekemolen uiteindelijk na herhaaldelijke pogingen niet aan kon tippen.
  • STX Motorhomes
De Nederlander gaf uiteindelijk 0.159s toe op zijn merkgenoot en kon zijn tijd uit Q2 met amper 0.001s verbeteren. Bij Grasser Racing mikt men voortaan echter resoluut op de overwinning na de opgave tijdens de vorige manche, en dus zal het ook afwachten zijn hoe dat een mogelijk duel tussen de respectievelijke teamgenoten Hari Porczyk en Roman Rusinov zal uitdraaien. Achter het Lambo geweld sluit René Rast aan als derde, samen met Enzo Ide ligt hij momenteel vierde in de stand. 
 
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
Actueel puntenleider Maxi Götz vat de kwalificatierace straks als vierde aan dankzij een degelijke prestatie van teamgenoot Maxi Buhk in Q3. Stéphane Ortelli zag zijn beste tijd geannuleerd worden wegens het niet respecteren van de track limits en viel daardoor terug van P3 naar P5, terwijl ook Laurens Vanthoor in de WRT Audi #1 hetzelfde overkwam, beide wagens delen de derde rij op de grid.

--- UITSLAG KWALIFICATIES BLANCPAIN SPRINT SERIES PORTIMAO (pdf) ---

Foto's: SRO/Decancq
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 6 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons