van der Horst

Portimao: Tomas Enge geeft G-Drive Racing vliegende start in eerste vrije training

G-Drive Racing - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
G-Drive Racing - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Na het missen van de manche op de Slovakia Ring keren G-Drive Racing en Roman Rusinov dit weekend terug naar de Blancpain Sprint Series. De Belgian Audi Club en de Audi R8 LMS ultra heeft men inmiddels verruilt voor een Lamborghini Gallardo FL2 GT3, waardoor Reiter Engineering alsnog in het kampioenschap actief blijft nadat het budget van Stefan Rosina op was. Tomas Enge stuurde de opvallende oranje Lambo vanmiddag naar de besttijd, door als enige onder de 1:44 te duiken op het glooiende circuit van Portimao.
Nochtans was het een andere Lamborghini die vroeg in de sessie de tabellen aanvoerde, Jeroen Bleekemolen liet in zijn vierde ronde meteen al een 1:44.521 optekenen in de Grasser Racing Team Lamborghini #28, een tijd die na 90 minuten nog steeds goed was voor P2 (+0.597s). De VAG-groep domineerde overigens de eerste vrije training, met de posities 3 tot en met 6 die allemaal werden ingenomen door Audi, het Phoenix exemplaar van Markus Winkelhock op kop, met Laurens Vanthoor in zesde stelling. 
 
Kampioenschapsleiders Maxi Götz en Maxi Buhk kwamen traag op gang maar eindigden de sessie uiteindelijk nog met een degelijke zevende tijd in hun HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 (1.447s), net voor de zusterwagen #86 van Lucas Wolf en Luca Stolz, tevens de snelsten in de Silver Cup. De tweede vrije training wordt later vandaag afgewerkt omstreeks 16u30.

--- UITSLAG FREE PRACTICE 1 BLANCPAIN SPRINT SERIES PORTIMAO (PDF) ---

Foto: G-Drive Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op vrijdag 5 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons