van der Horst

Portimao: VAG-groep blijft domineren

G-Drive Racing - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
G-Drive Racing - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Nadat Lamborghini en Audi vanmiddag al de top zes innamen in de eerste vrije training, trokken de twee merken van de Volkswagen groep deze lijn door in de tweede sessie over 80 minuten. Ditmaal was het Jeroen Bleekemolen die de snelste chrono liet optekenen in de Grasser Racing Team Lamborghini die hij deelt met Hari Proczyk, daarmee was hij echter nog steeds 0.886s trager dan Tomas Enge’s tijd van deze middag. Beide Lambo’s werden ditmaal gescheiden door de WRT Audi’s van René Rast en Laurens Vanthoor, die in de laatste minuten nog wisten op te rukken naar P2 en P3 en daarmee de oranje G-Drive Racing Lamborghini verwezen naar de vierde plek.
Team Schübert - BMW Z4 GT3
Team Schübert - BMW Z4 GT3
BMW verging het in de tweede vrije training wat beter, ditmaal had het Beierse merk twee wagens in de top 10, met het Braziliaanse exemplaar van Sergio Jiminez en Caca Bueno (derde in het kampioenschap) in vijfde stelling en de Schübert bolide van de Oostenrijkers Dominik Baumann en Tomas Jäger in P9. Laatstgenoemd duo vervoegde het veld pas in Zandvoort maar scoorde daar meteen een tweede plaats om vervolgens in Slowakije met de overwinning te gaan lopen. 
 
Twee van de 22 wagens die dit weekend in actie komen werden niet geklasseerd, met een van de twee lokale Sports&You Mercedes die geen respectabele tijd liet optekenen en de Bhaitech McLaren van Giorgio Pantano en Fabio Onidi (in FP1 degelijk negende) die niet eens de pits uit geraakte. De driedelige kwalificatiesessie gaat morgen om 9u45 Belgische tijd van start. 

--- UITSLAG BLANCPAIN SPRINT SERIES FREE PRACTICE 2 PORTIMAO (pdf) ---

Foto's: SRO/DecancqSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op vrijdag 5 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons