van der Horst

Portimao: Vanthoor verliest tweede plaats

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor heeft zijn tweede plaats in de Blancpain Sprint Series Main Race kwijtgespeeld nadat de stewards hem bedachten met een drive-through die werd omgezet in een tijdstraf van 30 seconden. Na afloop was er controverse rond het inhaalmanoeuvre van onze landgenoot voor de tweede plaats op de Lamborghini van Jeroen Bleekemolen. Vanthoor ging wijd in de voorafgaande bocht en overschreed daarbij met vier wielen de witte lijn, om vervolgens de Nederlander uit te remmen bij het aansnijden van de hairpin. De Belgian Audi Club Team WRT Audi #1 valt door de straf terug naar de achtste plek, terwijl de GRT Lamborghini een plaatsje opschuift en de achterstand in het kampioenschap met drie punten kleiner ziet worden.
  • Dreamdrive
"Ik verloor downforce achter Bleekemolen en had wat overstuur, ik ging wat van het gas maar ging nog steeds wijd bij het uitkomen van de bocht,” zei Vanthoor in het parc fermé na de race. “Ik heb er niets mee gewonnen, zelfs als ik niet dezelfde snelheid had, dan nog had ik hem daar ingehaald.” 
 
“Laurens deed een geweldige uitremactie, maar met de track limits verliep het niet helemaal fair,” verklaarde Bleekemolen na het nieuws van de straf. “Ik apprecieer hem als een van de beste piloten en het is altijd leuk racen tegen hem. Ik haat gewoon dit soort moderne circuits, omdat het er steeds over de track limits gaat. Ze geven ons al heel het weekend waarschuwingen. Geef mij maar een stratencircuit, daar is er geen discussie mogelijk...” En laat de seizoensfinale nu net in de straten van Azerbeidzjan verreden worden.

--- Herziene Uitslag Main Race Blancpain Sprint Series Portimao (pdf) ---

Foto: Vincent Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 7 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons