van der Horst

Portimão: Christopher Mies dominant op pole

Christopher Mies
Christopher Mies
Christopher Mies heeft Enzo Ide de ideale startpositie bezorgd voor de Blancpain Sprint Series Qualifying Race later op de dag. Op het circuit van Portimão stond er geen maat op Audi en in het bijzonder Mies, die de pole pakte met een marge van maar liefst 0.376s op de Vincent Abril in de Bentley Continental GT3 van HTP. Laurens Vanthoor realiseerde de derde tijd in de WRT Audi #1 en zal dus starten in het zog van de Bentley die hun voornaamste uitdager is in het kampioenschap.
Audi deed het uitstekend op de golvende Portugese omloop en kon ook beslag leggen op de vierde en vijfde tijd, dankzij respectievelijk Markus Winkelhock (Phoenix) en Stephane Ortelli (WRT #3). De Nissan van Craig Dolby en Sean Walkinshaw realiseerde een degelijke zesde tijd, voor de ISR Audi van Bonanomi/Salaquarda. 

Nick Catsburg liet eerder dit weekend al het potentieel van de Reiter Engineering Lamborghini Gallardo R-EX zien, maar kwam in de kwalificaties niet verder dan P8 in de Q3 shoot-out. De Nederlander was samen met Abril een van de vele rijders wiens tijden werden ontnomen voor het niet respecteren van de tracklimits.

Ook BMW Team Brasil verging het minder goed op hun semi thuiscircuit. Atila Abreu en Valdeno Brito, momenteel derde in het kampioenschap, waren nergens en starten als voorlaatste, dat leidde tot een verhitte discussie tussen beide heren na afloop van Q2.

--- UITSLAG KWALIFICATIES BSS PORTIMAO (PDF) ---

Foto: VSA/SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 5 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons