van der Horst

Portimão: Zege voor Vanthoor/Frijns – HTP faalt

Laurens Vanthoor - Robin Frijns
Laurens Vanthoor - Robin Frijns
Laurens Vanthoor en Robin Frijns hebben de Blancpain Sprint Series Main Race in Portimão op hun naam geschreven. Het Belgische-Nederlandse duo leek in eerste instantie het onderspit te zullen moeten delven voor de HTP Bentley van titelrivalen Vincent Abril en Maxi Buhk, maar door een samenloop van omstandigheden werden dezen maar vierde. Vanthoor en Frijns vergroten dus hun voorsprong in het kampioenschap tot 26 punten, terwijl er in Misano en Zandvoort in totaal nog 68 punten te rapen vallen.
  • Oeste Kart
Start BSS Main Race Portimão
Start BSS Main Race Portimão
Buhk kon bij de start zijn pole positie verzilveren en sloeg meteen een kloof op Frijns in de Audi. In tegenstelling tot gisteren kon de Nederlander de Bentley niet onder druk zetten en toen de safety car na 18 minuten de baan opkwam was het verschil tussen beide heren opgelopen tot 5 seconden. De neutralisatie werd veroorzaakt door een afvoerrooster dat was losgekomen ter hoogte van de apex van bocht twee. De safety car kwam weer naar binnen net op het moment dat het pitwindow open ging, waardoor heel het veld de pitlane indook… behalve leider Maxi Buhk.

pitlane 2015 Blancpain Sprint Series Portimão
pitlane 2015 Blancpain Sprint Series Portimão
De Duitser perste er nog enkele paarse sectortijden uit, vooraleer twee ronden later ook te komen pitten. Een van de Braziliaanse BMW’s die hij net wou gaan dubbelen dook op hetzelfde de pitlane in waardoor Buhk wat tijd verloor. Toen teamgenoot Vincent Abril de motor ook nog eens liet afslaan was het kwaad geschied, de Fransman kwam pas als vierde terug op de baan, achter leider Vanthoor, de Phoenix Audi van Markus Winkelhock en de Rinaldi Racing Ferrari van Marco Seefried. Vanthoor kon de tweede wedstrijdhelft controleren en finishte met een voorsprong van 8.6s op Winkelhock.

In plaats van het gat verder te dichten tot 7 punten, kijken Buhk en Abril met hun vierde plaats nu aan tegen een achterstand van 26 eenheden. Stéphane Ortelli en Stéphane Richelmi werden na hun opgave in de Qualifying Race nog knap vijfde en schuiven daarmee op naar de derde plek in het kampioenschap.

--- UITSLAG BLANCPAIN SPRINT MAIN RACE PORTIMAO (PDF) ---

Foto's: VSA/SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 6 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons