van der Horst

Portimão decor voor TCR World Ranking Final in maart 2024

Autódromo Internacional do Algarve
Autódromo Internacional do Algarve
De eerste TCR World Ranking Final zal van 1 tot 3 maart 2024 plaatsvinden in het Portugese Portimão, op de Autódromo Internacional do Algarve. Het evenement zal zestig deelnemers tellen uit de verschillende door TCR goedgekeurde series wereldwijd, waaronder de vijftien beste piloten die zijn geclassificeerd in de KUMHO TCR World Tour 2023 en 45 rijders die in de KUMHO TCR World Ranking terug te vinden zijn.
Het Portugese circuit is een van de traditionele locaties voor toerwagencompetities.  Eerder dit jaar was de KUMHO TCR World Tour er reeds te gast.

 “We zijn verheugd om de allereerste TCR World Ranking Finale ooit naar Portimão te brengen, een circuit waar toerwagens altijd voor aantrekkelijke races zorgen. De lay out met zijn niveauverschillen, de brede rijbaan en de veilige uitloopstroken bieden de best mogelijke setting voor de deur-tot-deur gevechten tussen de TCR-deelnemers. Bovendien zijn de faciliteiten groot genoeg om zo’n groot veld te huisvesten, en het management, diensten en marshals – behoren tot de meest professionele in de branche” aldus Marcello Lotti, president van de WSC Group

Het evenement wordt over drie dagen gespreid, met op vrijdag voornamelijk de oefensessies  en op zaterdag de kwalificatie- en play-offraces. Het orgelpunt volgt op zondag met de kwalificatie-, herkansings- en grote finale-races. Er worden drie titels toegekend aan rijders, teams en merken.

Foto: WSC GroupDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op woensdag 18 oktober 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons