van der Horst

Portimão: Droefheid en vreugde bij PK Carsport

Podium race 2 Portimão
Podium race 2 Portimão
Het werd weer een dubbel weekend voor PK Carsport met pech in de eerste race van de Fanatec GT2 European Series in Portimão gevolgd door een schitterende zege in de tweede wedstrijd. Ook Nicolas Saelens kende pech in de eerste race maar herpakte zich zondag met een mooie podiumplaats.
Start race 1 Portimão
Start race 1 Portimão
De hoop bij PK Carsport op een goed resultaat zaterdag in de eerste race werd al vroeg in de wedstrijd de grond ingeboord wanneer een klapband in de tweede ronde de Audi R8 LMS GT2 ver terugwees. Peter Guelinckx, die van op de pole was gestart en Stienes Longin konden door elektrische problemen de opgelopen achterstand niet meer goedmaken en eindigden op de tiende en laatste plaats. Ook voor Nicolas Saelens verliep de race niet vlekkeloos, hij spinde met de KTM X-Bow en verloor daarbij heel wat tijd. Samen met Stefan Rosina finishte hij nog zesde. Voor LP Racing werd de race een triomf, zij plaatsten hun drie Audi’s op de drie eerste plaatsen met Henry Hassid/Anthony Beltoise voor Stéphane Ratel/Mattia Di Gusto en Michael Doppelmayr/Pierre Kaffer. De Akkodis ASP Mercedes-AMG van Mauro Ricci/Benjamin Ricci tikte aan als vierde, de True Racing KTM X-Bow Klaus Angerhofer/Sehdi Sarmini werd vijfde en eerste in de Am klasse.
 
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
In de tweede race ging Longin al van bij de start voorbij de van op de pole gestarte Pierre Kaffer. Maar de Duitser wist de koppositie te herwinnen terwijl Longin de tweede positie stevig in handen hield. Michael Doppelmayr nam over van Kaffer op de LP Racing Audi, die wegens zijn zege zaterdag 5 seconden extra moest stilstaan bij de pitstop. Peter Guelinckx vond zo aansluiting en ging alsnog over de LP Racing Audi en pakte zo een mooie zege. Vibraties aan de voorbanden deden Doppelmayr nog ver terugvallen zodat de tweede plaats naar Hassid/Beltoise ging. Rosina en Saelens kwamen als derde over de lijn. De RTR Projects KTM X-Bow van Jan Krabec werd vierde en eerste in de Am klasse.

Foto's: Fanatec GT2 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 23 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons