van der Horst

Portimão: Eerste overwinning voor Reiter Engineering in ingekorte race

Reiter Engineering - Ligier JS P320-Nissan
Reiter Engineering - Ligier JS P320-Nissan
De Michelin Le Mans Cup kende ook zijn finale in Portimão. Daar was het de Reiter Engineering Ligier van Freddy Hunt en Mads Siljehaug die als eerste over de meet kwam. Al was het een serieus ingekorte race nadat de wedstrijd voor 96 minuten werd stilgelegd vanwege reparaties aan de barrières. Toch kon de overwinning van Reiter Engineering niet verhinderen dat Racing Spirit of Leman kampioen werd.
  • Powercars
Terwijl Hunt de beste start had, had hij daarna voornamelijk maar twee gezichtspunten tijdens zijn stint: de achterkant van de safety car en de pits. Al na vier minuten werd de wedstrijd geneutraliseerd en eens de race terug op gang getrokken werd, knalde Jérôme de Sadeleer zwaar in de barrières toen hij moest uitwijken voor de Reiter Engineering Ligier. De wedstrijdleiding legde de race stil voor de nodige reparaties en de Sadeleer moest weggebracht worden naar het ziekenhuis. Na 96 minuten wachten, bleven er nog maar 21 op de klok, gezien de European Le Mans Series nog moest verreden worden.

Ook daarna was het meer neutralisatie dan racen, waardoor Siljehaug en Hunt eindelijk hun eerste overwinning te pakken kregen. Daarachter was het de Nielsen Racing Ligier van Colin Noble en Anthony Wells die nog met zilver ging lopen. Vooral de eerste rijder kon in de laatste minuten van plaats vier naar twee springen. Derde eindigden Tom Dillmann en Alexander Mattschull in de Racing Spirit of Leman Ligier en dat was meer dan genoeg om de titel in de LMP3-klasse weg te kapen, voor Reiter Engineering.

Podium 2022 MLMC Portimão
Podium 2022 MLMC Portimão
In de GT3-klasse ging de overwinning naar de nieuwkomers van het veld. AF Corse zette namelijk een Ferrari in voor Koizumi Hiroshi en Kei Cozzolino. Het Japanse duo kon profiteren nadat de twee wagens ervoor wegvielen om zo naar hun eerste overwinning te rijden. Jan Magnussen en Lars Engelbreckt Pedersen in de GMB Motorsport Honda werden tweede. De derde plaats ging naar de zuster Honda van Kasper Jensen en Kristian Poulsen en dat was ook genoeg voor de titel in GT3.

Foto's: Michelin Le Mans CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zondag 16 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons