van der Horst

Portimao: Zege gaat naar de Doncker in finale Michelin Le Mans Cup - UPDATE

Alexander Toril en Jean Glorieux
Alexander Toril en Jean Glorieux
Het seizoen van de Michelin Le Mans Cup is dit weekend geëindigd in Portimao met een dubbel voor de deelnemende Belgische piloten. Jean Glorieux behaalde samen met Alexander Toril een vierde zege op rij met hun Norma M30 van DKR Engineering, Eric de Doncker loodste de Ligier JS P3 van Motorsport 98 die hij deelde met Andrew Meyrick naar de tweede plaats. Na de race werd de DKR Engineering Norma echter uit de uitslag geschrapt wegens het gebruik van niet geautoriseerde brandstof.
Eric De Doncker op het podium
Eric De Doncker op het podium
Jean Glorieux behaalde en Alexander Toril waren bij aankomst in Portugal al zeker van de titel in de LM P3 divisie, maar zij gaven hun titel nog meer glans door ook in de laatste manche als eerste over de lijn te komen. Ook landgenoot Eric de Doncker beëindigde het seizoen op mooie wijze door met de Ligier gerund door zijn eigen team Motorsport de tweede plaats te pakken. De Doncker en zijn team eindigen alzo op de vierde plaats in de eindstand van de LM P3 klasse. De derde plaats in de race was voor de Spirit of Race Ligier van Michele Rugolo en Claudio Sdanewitsch. Na de race ging de zege echter naar De doncker toen de Norma uit de uitslag verdween nadat bleek dat er gebruik gemaakt was van niet toegestane brandstof.

Ebimotors - Lamborghini Huracan GT3
Ebimotors - Lamborghini Huracan GT3
De beslissing voor de titel in de GT3 klasse viel in de laatste race. De klassezege was voor de Gulf Racing Porsche 911 GT3 R van Andrew Baker en Ben Barker maar de Ebimotors Lamborghini Huracan van Fabio Babini en Emanuele Busnelli had voldoende aan een vierde plaats om de titel binnen te halen. De Lee Mowle Mercedes AMG GT3 eindigde op de tweede plaats in de race. DKR Engineering en Ebimotors hebben nu beiden door hun titel een uitnodiging voor de komende 24 Heures du Mans op zak.

Foto's: Michelin Le Mans Cup
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 22 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimao.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons