van der Horst

Portimão: Mercedes boven dankzij Al Manar Racing by GetSpeed en Motopark

Motopark - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Motopark - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Tijdens het raceweekend in Portimão kwamen niet alleen de TCR Europe, de TCR World Tour en de GT Cup Open aan de bak, gezien het hoofdmenu zoals steeds de GT Open zelf was. Op zaterdag ging de winst naar Al Faisal Al Zubair en Fabian Schiller in de Al Manar Racing by GetSpeed Mercedes, terwijl op zondag Diego Menchaca en Marcos Siebert met de Motopark Mercedes richting winst reden.
Al Manar Racing by GetSpeed - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Al Manar Racing by GetSpeed - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Tijdens de eerste race kwam het kantelpunt van de race er zoals gewoonlijk na de pitstops. Eens Al Zubair het stuur overgaf aan Schiller, nam deze al snel de leiding. Van daaruit breidde de Duitser zijn voorsprong uit op onder meer Menchaca. Alleen kon de Mexicaan niet verhinderen dat de Optimum Motorsport McLaren van Charlie Fagg hem voorbij stak, waardoor de Brit samen met teamgenoot Sam de Haan op het tweede podiumtrapje mocht staan. Menchaca en Siebert hielden zonder problemen de derde plek vast.

AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
Voor de tweede race mocht Schiller vanaf pole vertrekken en hij kon al vroeg in de race zijn voorsprong uitbreiden, maar niet ver genoeg om er voordeel uit te halen bij de pitstops. Daar verloor de wagen de leiding aan Siebert en Simon Reicher in de Eastalent-racing Audi. Al Zubair, die het stuur overnam, kon wel terug naar een tweede plek klimmen, maar kwam net te kort om Siebert en Menchaca te pakken te krijgen. Reicher en Christopher Haase mochten op het laagste podiumtrapje plaatsnemen. Langs Belgische zijde was het dan weer een race om snel te vergeten. StreetArt Racing eindigde zaterdag op negen ronden van de winnaar, terwijl het zondag niet aan de start kwam vanwege problemen met de versnellingsbak op de Aston Martin. Laurent de Meeus moest met zijn wagen opgeven in de eerste wedstrijd, terwijl hij de dag erna samen met Jamie Stanley de AF Corse Ferrari naar een negende plek in de Pro-Am klasse piloteerde.

Hopelijk kunnenonze landgenoten zich herpakken, gezien de volgende race op Spa-Francorchamps doorgaat. Deze wedstrijd vindt eind mei plaats.

Foto's: GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 1 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons