van der Horst

Portimão: Nielsen Racing wint seizoensfinale onder rode vlag

Nielsen Racing - Ligier JS P320 Nissan
Nielsen Racing - Ligier JS P320 Nissan
De Michelin Le Mans Cup zag zijn wedstrijd in Portimão letterlijk en figuurlijk in het water vallen. Al van bij de start van de race regende het pijpenstelen en naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds erger. Daarop besloot de wedstrijdleiding 20 minuten voor tijd de manche af te vlaggen, waardoor de Nielsen Racing Ligier van Tony Wells en Josh Skelton de algemene winst in beslag nam, terwijl bij de GT3's de Iron Lynx Lamborghini van Hiroshi Hamaguchi en Vincent Abril de sterkste waren in de regen.
Natuurlijk waren er ook nog titels te verdelen, waarbij Team Virage in LMP2 de voornaamste kandidaat was met Julien Gerbi en Gillian Henrion. Al kreeg het Poolse team het nog even benauwd, want tijdens de race werd Gerbi aangetikt door de Murphy Prototypes Duqueine. Hierdoor was het afwachten wat hun concurrenten, Fabien Michal en Kirin Smal in de CD Sport Ligier, gingen doen. Dat duo lag goed op een derde plaats, maar eens de safety car en rode vlag uitkwamen, wisten Gerbi en Henrion met zekerheid dat ze de titel behaalden. Een andere CD Sport bolide kwam als eerste over de meet, maar kreeg een tijdstraf en viel zo terug naar de derde plek, waardoor het verschil in de eindstand uiteindelijk vier punten bedroeg. Ook Pieder Decurtins en Brent Verheyen zagen af in deze condities. Uiteindelijk zou het duo met de Haegeli by T2 Racing Duqueine als veertiende in LMP3 over de meet komen.

Podium 2023 MLMC Portimão GT3
Podium 2023 MLMC Portimão GT3
In GT3 werd het een dominante race voor de Iron Lynx Lamborghini. Hamaguchi bleef continu in het zog van de Team Parker Racing Porsche en de AF Corse, om dan uiteindelijk het heft in eigen handen te nemen en tot aan de safety car de leiding in te palmen, met de overwinning als gevolg. De Racing Spirit of Léman Aston Martin eindigde met Arnold Robin en Valentin Hasse-Clot als tweede en dat was genoeg om de titel weg te kapen bij de GT3's. De tweede voor het Zwitsers team overigens, nadat men vorig jaar deze bij de LMP3's in ontvangst nam. De tweede Team Parker Racing Porsche van Nick Jones en Scott Malvern eindigde als derde.

Foto's: Michelin Le Mans CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zondag 22 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons