van der Horst

Portimão: Phoenix Racing wint - Nielsen Racing kampioen

Phoenix Racing - Ligier JS P320 Nissan
Phoenix Racing - Ligier JS P320 Nissan
In Portimão kregen we de conclusie van de Michelin Le Mans Cup. Er moesten onder meer nog beide titels bij de LMP3's verdeeld worden alsook de titel voor de piloten bij de GT3's. Natuurlijk moest de overwinning ook nog uitgereikt worden en die ging ditmaal naar de Phoenix Racing Ligier. John Loggie en Matthias Beche namen de leiding halfweg wedstrijd en de zege kwam nooit meer in gevaar. Dat terwijl de titel naar de Nielsen Racing Ligier van Anthony Wells en Colin Noble ging, met dank aan pech bij hun naaste concurrenten.
Bij de start was het Torsten Kratz die de WTM Powered by Phoenix Duqueine het heft in handen nam en lang aanhield. Toch werd de wedstrijd op 20 minuten voor halfweg opgeschud. Een full course yellow zorgde ervoor dat sommige teams een alternatieve strategie probeerden en toen al de pits opzochten. Daarbij ook Phoenix Racing, waar Loggie al snel het stuur aan Beche overgaf en zo eens alle pitstops afgewerkt weer de leiding overnam. Van daaruit kwam de overwinning nooit in gevaar en won het team met ruime voorsprong.

Nielsen Racing - Ligier JS P320 Nissan
Nielsen Racing - Ligier JS P320 Nissan
Achter de winnaar leek de Rinaldi Racing Ligier de tweede plaats en het kampioenschap binnen te halen tegenover de Nielsen Racing Ligier, maar het liep nog mis bij de tweede pitstop voor Rinaldi Racing, waardoor zij de titel konden vergeten. Hierdoor kon de Racing Spirit of Leman Ligier van Jacques Wolff en Antoine Jung de tweede plaats overnemen, terwijl WTM Powered by Phoenix met Kratz en Leonard Weiss als derde over de meet kwam. Wells en Noble finishten uiteindelijk als tiende en dat was genoeg om zowel de titel bij de piloten als bij de teams binnen te halen. Langs Belgische zijde eindigde Kris Cools met François Kirrmann als zestiende in de DKR Engineering Duqueine, terwijl Mühlner Motorsport met onder meer Ugo de Wilde als negende eindigde en de tweede wagen van het team pas als 25ste over de meet ging.

Bij de GT3's waren er wederom maar drie wagens aanwezig, maar het werd een zware strijd voor de overwinning. Alle drie maakten kans op de overwinning, maar dan vielen ze één voor één af. De Iron Lynx Ferrari van Manuel Gostner en Doriane Pin was de eerste die strijd moest staken met een brandje. Bleef er over de andere Iron Lynx Ferrari en de Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche en het ging zelfs zover dat zij elkaar raakten. De Porsche zocht uiteindelijk nog de pits op voor een controle, waardoor Paolo Ruberti en Gabriele Lancieri de winst kregen. Julian Andlauer reed nog wel uit met de Porsche en zorgde ervoor dat Niki Leutwiler het seizoen afsloot als kampioen bij de piloten.

Foto's: Michelin Le Mans CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zondag 24 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons