van der Horst

Portimão: Podium voor Mühlner Motorsport - DKR Engineering vierde keer op rij kampioen

Laurents Hörr
Laurents Hörr
Vandaag stond de conclusie van de Michelin Le Mans Cup op het programma in Portimão en het was Nielsen Racing Duqueine dat met de overwinning aan de haal ging. Anthony Wells en Colin Noble kwamen nochtans pas als tweede over de streep, maar na een tijdstraf voor de Graff Ligier mocht het Britse duo plaatsnemen op het hoogste trapje. Achter hen eindigden Moritz Krantz en Alex Kapadia als tweede met de Mühlner Motorsport Duqueine, voor de DKR Engineering Duqueine. Hiermee is de Luxemburgse equipe voor de vierde maal op rij kampioen, al moest het het dit weekend wel doen zonder Jean Glorieux.
Hoewel Glorieux er naar uitkeek om zijn tweede titel binnen te halen, moest de Kortrijkzaan op het laatste moment afhaken wegens privé-redenen. Hierdoor kreeg Laurents Hörr, Wolgang Triller naast zich en zij hadden een zware race voor de boeg na een slechte kwalificatie. Toch konden zij voorbij uitdagers Nicolas Maulini en Edouard Cauhaupe geraken nadat er in het laatste halfuur een zware crash gebeurde en de safety car alles weer bij elkaar voegde. Cool Racing had met hun andere wagen de beste papieren voor de overwinning, maar een schuiver van Matt Bell zorgde ervoor dat de Graff Ligier de overwinning cadeau kreeg, totdat zij een drive through penalty aan hun broek gesmeerd kregen vanwege het inhalen onder een safety car procedure.

Nielsen Racing - Duqueine M30-D08 Nissan
Nielsen Racing - Duqueine M30-D08 Nissan
Hierdoor moest Nielsen Racing zijn wagonnetje aanhaken om zo de overwinning in ontvangst te nemen en dat deden ze met drie seconden voorsprong op Mühlner Motorsport. DKR Engineering kon nog terugvechten naar de top vijf en kreeg zelfs twee plaatsen cadeau gezien ook de Motorsport98 Ligier van Eric de Doncker en Dino Lunardi een tijdstraf na de race kreeg en terugviel naar de achtste plaats. Gezien Maulini en Cauhaupe pas zesde eindigden, mocht het Luxemburgse team voor een vierde keer op rij de eindoverwinning in ontvangst nemen en voor Hörr zelfs een tweede kampioenschap.

Ook in de GT3-klasse kregen we een spannend duel op het einde van de race, maar het waren de kampioenen Rino Mastronardi en Giacomo Piccini die met de Iron Lynx Ferrari het seizoen al winnend afsloten, net voor de Kessel Racing Ferrari van Michael Broniszewski en David Perel. Derde eindigde Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche van Niki Leutweiler en Julien Andlauer.

Foto's: Michelin Le Mans Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 31 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons