van der Horst

Portimão: Pole voor Team Virage, veertiende plaats voor Haegeli by T2 Racing

Julien Gerbi
Julien Gerbi
Tijdens de kwalificaties in het kader van de Michelin Le Mans Cup race in Portimão lukte Julien Gerbi de pole met de Team Virage Ligier. Een goede zaak voor de Spanjaard, gezien hij samen met Gillian Henrion de voornaamste titelkandidaat is in LMP3. Pieder Decurtins moest de honneurs waarnemen voor Haegeli by T2 Racing en de Zwitser parkeerde de Duqueine op een veertiende plaats. Opmerkelijk in deze sessie was de snelste tijd gerealiseerd door... de Team Parker Racing Porsche 911 GT3-R (992).
Alex Martin
Alex Martin
Gezien de GT3's als eerste mochten starten, hadden zij ook meer kans om de snellere tijden te realiseren, gezien de steeds slechtere weersomstandigheden naarmate de kwalificatie vorderde. Een aantal rijders probeerden het toch op slicks probeerden, maar gleden in de grindbak. Twee wagens konden toch nog een degelijke tijd neerzetten, namelijk de Team Parker Racing Porsche van Alex Martin, die de Iron Lynx Lamborghini van Hiroshi Hamaguchi voorbleef. Uiteindelijk zouden zij ook de twee GT's zijn die sneller gingen dan Gerbi bij de LMP3's.

Het gevolg is dan ook dat beide GT3's morgen vanaf plaatsen één en twee starten, gezien de grid gebaseerd wordt op de afgeklokte tijd en niet per klasse. Al hebben ze uiteindelijk toch beslist om de LMP3's voor de GT3's te laten starten. We krijgen dus morgen een interessant gegeven bij de start van de Michelin Le Mans Cup om 10 uur.

Foto's: Michelin Le Mans CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 21 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons