van der Horst

Portimão: Q1 Trackracing met vier wagens richting GT Cup Open

Q1-trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Q1-trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Dit weekend start in Portimão het seizoen van zowel de GT Open als de GT Cup Open en in deze laatste serie mogen we natuurlijk ook Q1 Trackracing verwachten. Het team van Edgard Terium mocht de laatste drie jaar telkens met het teamkampioenschap naar huis gaan. Dat is natuurlijk ook het doel dit jaar en Q1 Trackracing zet daarvoor vier wagens in om de titel te pakken in zowel Pro-Am als Am. Al zal het ook rekening moeten houden met achttien andere wagens.
  • Prospeed Competition
Stienes Longin en Nicolas Saelens
Stienes Longin en Nicolas Saelens
De voornaamste wijziging bij Q1-Trackracing is het vertrek van Jan Lauryssen richting Belgium Racing, al zijn de vervangers stevig met Stienes Longin en Nicolas Saelens. Beide heren hebben ervaring met de Porsche opgedaan tijdens de 24 uren van Zolder - deze laatste zelfs met de overwinning in 2023 -, reden met elkaar in het verleden in de GT2 European Series en zullen dus met stevige ambities aan het seizoen starten. Dat terwijl Xander Przybylak de opstap maakt van de Am-klasse naar Pro-Am samen met de opkomende Lars Zaenen, die vorig jaar van de GT4 European Series mocht proeven in Barcelona.

Nicolas Vandierendonck
Nicolas Vandierendonck
In de Am-klasse zijn er ook wat wijzigingen doorgevoerd bij het team. Zo krijgt Laurens Vandervelde een nieuwe ploeggenoot in de vorm van Nathan Brauns, terwijl team manager Nicolas Vandierendonck een nieuwe man binnen Q1 brengt met de Roemeen Bogdan Duma. Zij gaan wel stevig in hun schoenen moeten staan, gezien de Am-klasse maar liefst twaalf bolides telt. Net zoals in de Pro-Am klasse bestaat het veld vooral uit een mix van Porsche 911 GT3 Cup's en Ferrari 488 Challenge.

Eastalent-Racing - Audi R8 LMS Evo II
Eastalent-Racing - Audi R8 LMS Evo II
Natuurlijk komt ook de GT Open in actie in Portimão en zij kunnen ook op maar liefst 35 inschrijvingen rekenen, met op kop Eastalent Racing dat ditmaal wel beide titels mee naar huis wil nemen, al moet het rekening houden met tien andere wagens in de Pro-klasse. Pro-am vult de meeste plekken in, waar ook onze landgenoot Laurent de Meeus in actie zal komen samen met Jamie Stanley op een AF Corse Ferrari 296 GT3. Tot slot vult de Am-klasse het veld verder op.

Wie onze landgenoten live aan het werk wil zien, dat kan. Alles is live te volgen op YouTube, maar opgelet, GT Open en GT Cup Open hebben hun eigen kanalen. De GT Cup Open rijdt zaterdag om 10 uur hun kwalificaties, met om13:50 uur de eerste race, terwijl op zondag de kwalificaties om 11:10 uur begint en de race om 15 uur verreden wordt. Beide races duren 50 minuten. De GT Open hun wedstrijden zijn op zaterdag 15:15 uur en zondag 13:20 uur. 

Foto's: Q1-Trackracing - PK Carsport/SRO - GT Cup Open - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op woensdag 24 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons