van der Horst

Portimão: Q1 Trackracing start met drie wagens op het podium

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Het werd een sterke start voor Q1 Trackracing in de eerste wedstrijd van de GT Cup Open. Het team van Edgard Terium behaalde al direct goede resultaten, met vooreerst Xander Przybylak en Lars Zaenen op het podium in de Pro-Am klasse, zij werden derde in hun klasse. Verder eindigden Nicolas Vandierendonck en Bogdan Duma als tweede bij de AM's, terwijl Laurent Vandervelde en Nathan Brauns als derde eindigden in dezelfde klasse. De algemene overwinning ging naar het thuisteam RACAR Motorsport, met Leandro Martins en Dieter Svepes achter het stuur van hun Porsche.
De openingsfase van de race verliep allesbehalve soepel, met enkele incidenten die de interventie van de safety car noodzakelijk maakten. Mark Speakerwas eindigde in de grindbak met zijn Mertel Motorsport Ferrari, daarna volgde een tweede neutralisatie nadat Jorge Cabezas te veel snelheid had en de Porsche van Camil Perian / R01 Racing by Varu Nicu raakte, waarbij ook de Porsche van Stienes Longin schade opliep. Dit was niet het begin waarop Longin - die samen met Nicolas Saelens rijdt - had gehoopt, want hij parkeerde hun wagen aan de kant.

Na deze tumultueuze start verliep de race geleidelijk aan rustiger, met een sterk duel tussen de Porsche van RACAR Motorsport en de leidende Ferrari van Mertel Motorsport. Aangezien beide rijders, Svepes en Iván Velasco, amateurs zijn, was de vraag wie de betere van beiden zou zijn en uiteindelijk kwam de Oostenrijker als winnaar uit de bus. Achter hem stond Velasco onder druk van Andrea Belicchi (Rossocorsa Racing Ferrari), maar gezien de Spanjaard een tik kreeg van de Italiaan, kreeg Belicchi een penalty en viel zo terug naar de derde plaats. Zaenen kwam zes seconden tekort om te ook te kunnen profiteren.

Morgen staat de tweede ronde van de GT Cup Open op het programma, met eerst de kwalificatie van Saelens, Zaenen, Vandierendonck en Brauns om 11:10 uur, gevolgd door de race om 15:00 uur.

Foto's: GT Cup OpenDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zaterdag 27 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons