van der Horst

Portimão: Schitterende derde seizoenszege voor Guelinckx en Longin

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De vierde manche van de Fanatec GT2 European Series in het Portugese Portimão werd er één van gemengde gevoelens voor Peter Guelinckx en Stienes Longin. Met hun PK Carsport Audi R8 LMS GT2 kwamen ze heel sterk voor de dag, maar een lekke band hielp de eerste race om zeep. Door in de tweede race van het weekend schitterend naar een derde zege van het seizoen te rijden kon er toch nog worden gefeest.
Portimão is een nieuwe halte op de kalender van de Fanatec GT2 European Series, maar dat deerde de PK Carsport-troepen niet. Tijdens de kwalificaties voor de eerste race op zaterdag reed Peter Guelinckx op dominante manier naar de pole positie. Op de 4,6 kilometer lange omloop in het zonnige Algarve bleek hij ruim drie tienden van een seconde sneller dan de concurrentie.

“Ik voelde me ontzettend goed in de auto”, stelde Guelinckx. “Ik was er na mijn kwalificaties dan ook van overtuigd dat we dit weekend zwaar gingen scoren.”

Peter Guelinckx en Stienes Longin
Peter Guelinckx en Stienes Longin
Helaas. Bij de start van de race verdedigde Guelinckx dan wel met verve zijn eerste positie, lang kon hij daar niet van genieten. In de tweede ronde sloeg de band rechtsvoor lek. De extra pitstop zorgde er voor dat de zegekansen van het PK Carsport-duo in rook opgingen. Elektrische problemen zorgden er bovendien ook nog voor dat Stienes Longin na de rijderswissel moeite had om de wagen onder controle te houden. Uiteindelijk werden nog de punten van de zevende plaats gesprokkeld, maar het moge duidelijk zijn dat er meer had ingezeten. Veel meer.

Dat werd op zondag bevestigd. Stienes Longin kwalificeerde de #1 Audi op de eerste rij, en nam bij de start polesitter Pierre Kaffer te grazen. Zeven ronden lang hield Longin de Duitser achter zich.

“Ik wist aanvankelijk wat voorsprong te nemen”, legt Longin uit. “Maar toen Pierre begon aan te vallen, besloot ik om niets te forceren, om zo de banden wat te sparen. Peter moest die immers ook nog een halve race kunnen gebruiken. En hij deed dat op een uitstekende wijze.”

Peter Guelinckx en Stienes Longin
Peter Guelinckx en Stienes Longin
Na de rijderswissels liet Peter Guelinckx inderdaad nog maar eens zien dat hij zich op de Portugese omloop goed in zijn vel voelt. Amper twee ronden had hij nodig om Kaffers teammaat Doppelmayer te grazen te nemen, waarna een foutloze tweede stint volgde. Uiteindelijk ging de PK Carsport Audi met maar liefst 28 seconden voorsprong als winnaar over de streep, voor de derde keer al dit seizoen.

“Ik denk dat we Lady Luck thuis hebben gelaten”, verwees Guelinckx achteraf nog even naar de pech op zaterdag. “Maar vandaag hebben we één en ander kunnen recht zetten. Vooral de manier waarop doet me deugd.  Dit seizoen is ver van afgelopen, laat dat duidelijk zijn.”

De Fanatec GT2 European Series neemt nu een korte zomerbreak. Longin en Guelinckx komen half september opnieuw in actie op het Europese toneel, dit keer in het Spaanse Valencia. Drie weken eerder staan de PK Carsport-troepen echter al aan de start van het hoogtepunt van de Belcar Endurance Series, de 24 Uur van Zolder.

Racemail Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 23 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons