van der Horst

Portimão: TCR Europe start met 21 wagens

Tom Coronel - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Tom Coronel - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Dit weekend start in het Portugese Portimão een nieuw seizoen van de TCR Europe. Voor de eerste van drie meetings deelt het kampioenschap de piste met de DTM. Er staan voor de openingsmanche 21 wagens aan de start. Geen Belgische piloten dit jaar; maar het Belgische Comtoyou Racing zet wel drie Audi’s RS 3 LMS TCR in.
Target Competition - Hyundai Elantra N
Target Competition - Hyundai Elantra N
Comtoyou Racing rekent dit jaar op de Nederlander Tom Coronel alsook op Franco Girolami en Viktor Davidovski. Het team werkt bovendien samen met Elite Motorsport dat ook nog eens twee Audi’s runt voor Luís Cidade en Miklas Born. Target Competition vertrouwt opnieuw op de Hyundai Elantra N en zet drie exemplaren in voor Josh Files, Felice Jelmini en Nicola Baldan. Janík Motorsport zet twee Elentra’s in voor een ongewijzigde rijdersbezetting die bestaat uit Mat’o Homola en Jáchym Galáš.

Honda wordt vertegenwoordigd door Halder Motorsport (Mike Halder, Michelle Halder & Jack Young) en Brutal Fish Racing (Pepe Oriola & Martin Ryba). Enigszins verrassend is het feit dat Sébastien Loeb Racing kiest voor de CUPRA Leon Competicion. De wagen komt in handen van John Filippi. Volcano Motorsport blijft CUPRA trouw en heeft als rijders Isidro Callejas, Evgenii Leonov, Klim Gavrilov en Gustavo Moura jr. LEMA Racing houdt het bij één CUPRA voor Giacomo Ghermandi.

Foto's: Comtoyou Racing & Target CompetitionDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op woensdag 27 april 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons