van der Horst

Portimão: Tom Cloet wint bij debuut Ligier European Series

Podium 2021 Ligier European Series Portimão race 2
Podium 2021 Ligier European Series Portimão race 2
Afgelopen weekend besloot Tom Cloet om ook eens te proeven van de Ligier European Series. Onze landgenoot deelde de Les Deux Arbres Ligier JS P4 met Steve Zacchia en zag dat beloond met gedeeltelijk succes. Tijdens de eerste race moest Cloet nog opgeven, maar tijdens de tweede reed hij samen met Zacchia resoluut naar de overwinning. Al ging de klassetitel wel naar HP Racing by Monzagarage #23.
  • St. Paul
Les Deux Arbres - Ligier JS P4
Les Deux Arbres - Ligier JS P4
Nochtans had de wagen van Les Deux Arbres alle kans om eventueel de titel af te snoepen van HP Racing mits wat hulp, maar een spin van Cloet in de eerste race, waarna hij de wagen niet meer kon herstarten, zorgde ervoor dat de kans verkeken was voor de eindoverwinning. Om toch het seizoen in schoonheid af te sluiten, vocht Zacchia voorbij de zusterwagen om toch nog de overwinning achter zijn naam te schrijven. Gezien HP Racing twee keer uitviel, had het met twaalf punten toch nog genoeg voorsprong om de titel naar zich toe te trekken.

In de Ligier JS2 R-klasse ging de eerste overwinning naar Mathieu Martins en Olivier Pernaut (Orhès Racing) en de tweede naar Nathan Bihel (MRacing). Deze laatste ging met de titels voor zowel teams als piloten lopen in klasse.

Foto's: Ligier European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 25 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons