van der Horst

Portimao: Toyota palmt eerste startrij in - Bovy mist nipt de pole

Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
Toyota domineerde alle vrije trainingen en het was dan ook geen verrassing toen de Japanse bolides vanmiddag in Portimao de eerste startrij innamen. Brendon Hartley (#8) klopte Kamui Kobayashi (#7) met een verschil van bijna drie tienden van een seconde. De tweede rij is voor Ferrari, met Nicklas Nielsen (#50) voor James Calado (#51). Kévin Estre behaalde in de Porsche 963 die hij deelt met Laurens Vanthoor de vijfde startplaats.
  • Powercars
Prema Racing - Oreca 07 Gibson
Prema Racing - Oreca 07 Gibson
In LMP2 werd de pole beslecht in het voordeel van Mirko Bortolotti (Prema Racing #63) met het kleinste verschil. De Italiaan was één duizendste van een seconde sneller dan Gabriel Aubry (Vector Sport #10). Robin Frijns stuurde de WRT #31 naar de zevende startplaats terwijl teamgenoot Louis Delétraz (#41) de negende tijd liet noteren.


Ben Keating en Sarah Bovy
Ben Keating en Sarah Bovy
Waar Sarah Bovy (Iron Dames Porsche #85) in Sebring nog de pole pakte in GTE voor de Corvette #33 van Ben Keating was dat vanmiddag in Portimao omgekeerd. Alsnog een plaatsje op de eerste startrij dus voor Bovy, die nipt Diego Alessio achter zich hield. De AF Corse Ferrari #21 die de Italiaan overigens deelt met onder andere Ulysse De Pauw vertrekt morgen dus als derde. Alessio Picariello's teamgenoot Claudio Schiavoni (Iron Lynx Porsche #60) tot slot raakte niet verder dan de veertiende startplaats.

--- FIA WEC Portimao 2023 - Uitslag Kwalificatie ---

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 15 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Portimão.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons