van der Horst

Portimao: Toyota snelste in FP1

Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
Op een zonovergoten omloop in Portimao was Toyota vanochtend het snelst tijdens de eerste vrije training. Sebastien Buemi (#8) was in 1:32.792 een kleine vier tienden van een seconde sneller dan Mike Conway in de zuster-Toyota #7. Op zo'n zeven tienden volgden de beide Ferrari's (#51 voor #50), de achterstand van de beide Porsche's bedroeg bijna een seconde. Fred Mackowiecki was in de #5 net ietsje sneller dan Laurens Vanthoor (#6).
Iron Dames - Porsche 911 RSR
Iron Dames - Porsche 911 RSR
In LMP2 was de besttijd voor Prema Racing terwijl we de beide WRT-wagens op P5 en P9 zagen eindigen. In GTE, dat dit seizoen alleen nog bestaat uit Am-teams, topte de Kessel Racing Ferrari #57 de tabellen. De Iron Dames Porsche van onder meer Sarah Bovy tikte als zevende aan, terwijl de zuster-Porsche van onder andere Alessio Picariello daar net achter eindigde. Ulysse De Pauw (AF Corse Ferrari) en co. waren goed voor de elfde tijd in GTE.

--- FIA WEC Portimao 2023 - Uitslag FP1 ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 14 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Portimão.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons