van der Horst

Portimao: Urrutia en Björk bezorgen Lynk&Co de dubbelslag, Vervisch mee op podium

Santiago Urrutia - Lynk & Co Cyan Racing
Santiago Urrutia - Lynk & Co Cyan Racing
Portimao. Na de dubbelslag gisteren voor Hyundai liet nu ook Lynk & Co een één-twee optekenen met winst voor polesitter Santiago Urrutia voor teamgenoot Thed Björk. In een incidentrijke want tweemaal geneutraliseerde wedstrijd met Kobe Pauwels als grootste slachtoffer, werkte Frédéric Vervisch zich vanuit zevende stelling naar de laatste podiumtrede. Een vijfde stek achter Mikel Azcona volstond voor klassewinnaar Tom Coronel om zich in de TCR Europe-stand naast teamgenoot John Filippi te hijsen.
Start Race 2
Start Race 2
Polesitter Urrutia kwam goed weg bij de start,  in tegenstelling tot buurman Kobe Pauwels. Onze jonge landgenoot viel dadelijk terug naar de vierde plaats waar hij door Nestor Girolami uit de baan werd getikt. Verder plaatsverlies beperken zat er helaas niet in voor de Comtoyou-rookie want terug op de baan gekomen kwam het tot een hard treffen met Dusan Borkovic. Terwijl Pauwels zwaar ontgoocheld ter plekke opgaf, haalde pechvogel Borkovic nog wel de pitlane, zij het om er voor de tweede keer dit weekend de handdoek in de ring te werpen. 

Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Het incident noopte de safety tot ingrijpen... om quasi meteen na de herstart opnieuw uit te rukken nadat Nestor Girolami's Honda Civic met een afgebroken rechter voorwiel op de baan tot stilstand was gekomen. De Argentijn was na zijn contact met Pauwels de pitlane ingedoken voor een snel maar zo te zien niet afdoend herstel van de opgelopen schade. 

TCR Europe-podium
TCR Europe-podium
Amper vijf ronden stonden er nog op de teller toen de wedstrijd eindelijk hernam, met Urrutia als leider voor stalgenoot Björk en Coronel die tot dan een opzittende Vervisch achter zich had weten te houden. Uiteindelijk begaf de nestor van het veld onder de druk van de Belg en ook Mikel Azcona profiteerde van het inhaalmaneuver om de Nederlander naar de vijfde plek terug te wijzen. In de slotronden kwam maatje Rob Huff vruchteloos Coronels positie bedreigen, de Brit had zich mooi binnendoor voorbij Ma Qing Hua naar P6 gewerkt. De Chinees zou finaal nog terugvallen naar P10 na ook door Yann Ehrlacher, Norbert Michelisz en John Filippi voorbij te zijn gesneld. Plaatswinst voor Michelisz waardoor de Hongaar voor twee punten leider blijft in de stand,voor Azcona.

Santiago Urrutia & Frédéric Vervisch
Santiago Urrutia & Frédéric Vervisch
In die puntenstand wipt Vervisch wipt dankzij zijn derde stek over Rob Huff naar de derde plaats voor de Brit, Björk en Urrutia. De Uruguyaan stelde bij aankomst nog snelheid tekort te komen maar daar was op de baan weinig van te merken; Vervisch mocht dan wel mee op het podium maar Björk's tweede plaats bestoken zat er voor de Rumbekenaar niet echt in.

De deelnemers aan de Kumho TCR World Tour krijgen nu even respijt en vinden hun TCR Europe-collega's eind mei in Spa terug.  Het TCR Europe-veld van zijn kant werkt tussendoor  een wedstrijd af in de straten van Pau.

Uitslag Race 2

Stand Kumho World Tour:

1.N.Michelisz 57p
2.M.Azcona 55p
3.F.Vervisch 48p
4.R.Huff 46p
5.T.Björk 37p
6.S.Urrutia 30p
7.Y.Ehrlacher 28p
8.Ma Qing Hua 26p
9.T.Coronel 24p
10.N.Girolami 22p...

Stand TCR Europe:
1.T.Coronel 80p
2.J.Filippi 80p
3.F.Fernandez 45p
4.I.Smith 42p
5.K.Pauwels 42p...


Foto's: WSC Ltd.



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op zondag 30 april 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons