van der Horst

Portimão: wordt Jean Glorieux voor een tweede maal kampioen?

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Dit weekend staat de finale van de Michelin Le Mans Cup gepland in de Portugese Algarve. In totaal zullen er 24 wagens verdeeld over twee klassen aan de start verschijnen en er staan weer twee Belgen aan de start in de vorm van de Eric de Doncker en Jean Glorieux. Vooral voor deze laatste wordt de race belangrijk aangezien de Kortrijkzaan samen met Laurents Hörr en DKR Engineering de beste kaarten in huis heeft voor de titel bij de LMP3's.
Glorieux en Hörr deden een gouden zaak met hun overwinning in de chaotische race van Monza, waardoor zij nu een voorsprong van 25 punten hebben op naaste concurrenten Edouard Cauhaupe en Nicolas Maulini, die uitkomen voor Cool Racing met een Ligier. Bij het behalen van de polepositie zouden zij al genoeg punten hebben om een vierde opeenvolgende titel te schenken aan de Luxemburgse equipe, een tweede voor beide piloten. Zo niet zal de titelstrijd tijdens de race van twee uur uitgevochten worden.

Gezien de GT titel al richting de Iron Lynx Ferrari van Giacomo Piccini en Rino Mastronardi gaat, zullen de zes GT3's gewoon puur voor de overwinning kunnen gaan. Helaas verliezen we de McLaren die in Monza zijn debuut maakte, waarmee er nu vijf Ferrari's en een Porsche zaterdag om 14:50 uur van start zullen gaan.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op dinsdag 27 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons