van der Horst

Portimao: Zege voor Graff Racing – titel voor G-Drive Racing

G-Drive Racing - Oreca 07
G-Drive Racing - Oreca 07
Richard Bradley, James Allen en Gustavo Yacaman die met hun Graff Racing Oreca 07 vorige maand al de 4H of Spa hadden gewonnen hebben nu ook de 4H of Portimao op hun naam geschreven. De ELMS titel ging echter naar Memo Rojas, Léo Roussel en G-Drive Racing die in Portugal voldoende hadden aan een vierde plaats. Ryo Hirakawa derde rijder op de G-Drive Racing Oreca, deelde niet mee in de titel omdat hij twee races miste wegens verplichtingen in Japan.
  • Hamofa Performance
Graff Racing - Oreca 07
Graff Racing - Oreca 07
Voor de Graff Racing Oreca van Richard Bradley, James Allen en Gustavo Yacaman was het de tweede opeenvolgende zege na Spa. De United Autosports Ligier JS P217 van Filipe Albuquerque, Will Owen en Hugo de Sadeleer, die nog in de running was voor de titel, eindigde op de tweede plaats, maar dat was niet voldoende om de G-Drive Oreca van de titel te houden. De laatste podiumtrede was voor de SMP Racing Dallara P217 van Matevos Isakyaan en Egor Orudzhev.

In de LMP3 klasse was de titel wel voor United Autosport, Sean Rayhall en John Falb startten achteraan op de grid maar klommen in de race op naar de tweede plaats achter de tweede wagen van het team bestuurd door Christian England, Wayne Boyd en Mark Patterson. De titel bij de rijders ging naar eerstgenoemden. De derde plaats in de klasse was voor de M. Racing – YMR Ligier van Antoine Jung, Alexandre Cougnaud en Romano Ricci.

JMW Motorsport - Ferrari 488 GTE
JMW Motorsport - Ferrari 488 GTE
In de GTE categorie was de overwinning voor de Proton Competition Porsche 911 RSR 991 van Matteo Cairoli, Christian Ried en Joël Camathias. De JMW Motorsport Ferrari 488 van Will Stevens, Robert Smith en Jody Fannin eindigde op de tweede plaats maar eigende zich wel de titel toe. De TF Sport Aston Martin die voor de finale de puntenstand nog aanvoerde finishte als derde maar mist dus in extremis nog de titel.


Foto's: ELMS
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zondag 22 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimao.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons