van der Horst

Portland: Norman Nato snelste in vrije training twee

Norman Nato
Norman Nato
Terwijl in België de avond al is gevallen, moest de Formule E nog van start gaan in Portland. De tweede vrije training stond er op het programma en het was Norman Nato die de snelste tijd reed. De Fransman bleef met zijn Nissan namen als Maximilian Günther (Maserati) en Sam Bird (Jaguar) voor. Dat in tegenstelling tot Stoffel Vandoorne (DS Penske), die pas de zeventiende tijd realiseerde.
Afgelopen nacht was het de eerste kennismaking voor de piloten met de Portland International Raceway en hoewel dat voor sommigen met horten en stoten verliep, was er vandaag een nieuw probleem voor de piloten: ruimte vinden om een snelle tijd te rijden. Geregeld werden er piloten gehinderd tijdens hun snelle rondje, waardoor ze hun goede tijd in rook zagen opgaan. Zoals Jake Dennis (Avalanche Andretti), die in de laatste bocht moest uitwijken voor Sérgio Sette Câmara (NIO 333).

Maar tijdens deze training kwamen er toch andere namen bovenaan piepen dan gisteren, zoals Nato en Günther. Dat terwijl Bird zijn halfuur echt goed moest spenderen. In het begin was de Brit namelijk vooral te vinden in de pits, maar gaandeweg verbeterde hij toch zijn tijd keer op keer. Ook Pascal Wehrlein (Porsche) kwam al eens piepen in de top tien, terwijl zijn voornaamste concurrent Nick Cassidy (Envision Racing) achteraan hing. Hetzelfde voor Vandoorne, die toch precies op een ander programma stond tegenover teamgenoot Jean-Éric Vergne, die als vijfde eindigde. Al zullen we zien wat de Rumbekenaar zal doen tijdens de kwalificaties, die starten om 21:40 uur.

Foto: NISMO



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 24 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons