van der Horst

Portland: René Rast snelste in recordbrekende vrije training

René Rast - Neom McLaren Formula E Team
René Rast - Neom McLaren Formula E Team
Afgelopen nacht werd in Portland de eerste vrije training afgewerkt voor de Formule E wedstrijd aldaar en het was René Rast die de snelste tijd op de tabellen zette. De Duitser snoepte met zijn McLaren in de laatste minuut de snelste tijd weg van Jean-Éric Vergne (DS Penske), die op zijn beurt sneller was dan Dan Ticktum (NIO 333). Stoffel Vandoorne (DS Penske) was een halve tel trager en eindigde op de zevende plek.
  • STX Motorhomes
Het is een verademing om naar te kijken, want Portland is een totaal ander type circuit dan wat we dit seizoen al gewoon waren. Vooral het feit dat men nu kan recupereren als men fouten maakt is al veelvuldig uitgetest. Vooral dan in de laatste bocht, waar er toch een aantal rijders hun rempunt mistten en zo in het gras belandden. Maar er wordt ook verwacht dat er records zullen sneuvelen en dat begon al in deze sessie.

Rast haalde voor zijn snelle tijd een gemiddelde snelheid van 166.3 km, wat tevens ook de hoogste ooit is in de Formule E. Toch lijken de DS-aangedreven wagens zich voornamelijk goed te voelen op het Amerikaanse tracé, gezien drie van de vier wagens zich in de top tien bevinden. Ook Sam Bird en Mitch Evans doen het goed in hun Jaguar, terwijl de titelpretendenten voorlopig in de achterste gelederen te vinden zijn. Nu is het wachten tot 19:30 uur deze avond, wanneer de tweede vrije training afgewerkt zal worden.

Foto: Neom McLaren FE



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 24 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons