van der Horst

Portugal: Brute pech voor Dirk Van Rompuy en Jans Vanoverschelde

Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona B VR Racing
Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona B VR Racing
Nadat het VR Racing duo met de Opel Ascona B de eerste wedstrijddag van de Rally van Portugal Historique in winnende positie afsloten, kwamen ze tijdens de tweede dag van de hemel in de hel. Een gescheurde benzinetank betekende de opgave van Dirk & Jens terwijl ze opnieuw een schitterende twee dag afsloten op de derde plaats en op een fractie van de nieuwe leiders
Dirk Van Rompuy en Jans Vanoverschelde waren aan de tweede dag van de wedstrijd begonnen zoals ze de eerste dag hadden afgesloten. Voluit voor de zege of minstens het podium na vijf dagen of 2000 km.

Deflandre-Lambert - Porsche 911
Deflandre-Lambert - Porsche 911
Tien proeven kregen ze deze keer voor de wielen geschoven en halfweg hadden ze hun voorsprong van 2,5 seconden reeds opgetrokken naar 15 sec. op de tweede terwijl Jean-Pierre Vandewauwer was terug gevallen naar de zesde plaats na Holvoet, Decremer en Deflandre. Vijf Belgen dus in de top zes met de plaatselijke Porsche van Brizido.

Op het einde van de dag pakte Yves Deflandre de leiding over in zijn Porsche met 1,8 sec. voor op Decremer en 9,1 op Dirk Van Rompuy / Jens Van Overschelde. Deze hadden op hun beurt amper 1/10 sec. bonus op Dominique Holvoet met Bjorn Vanoverschelde (broer van) in het co kuipje. Maar tot een broederstrijd zou het opnieuw niet komen. Geplaagd door benzinedampen in de wagen werd nadien een harde diagnose vastgesteld op de Opel Ascona van VR Racing. Een scheur in de benzinetank die onherstelbaar was.

Dirk Van Rompuy: "Vorig jaar zaten we ook goed in de wedstrijd en na evenveel KP's, op dezelfde plaats in de tussenstand en richting hetzelfde hotel als deze keer, reden we onze radiator kapot door een overstekende hond op de autostrade. Deze keer zaten we nog beter in de race en een topresultaat was in de maak. Het ging bijzonder snel en bijzonder goed. Ik denk zelfs dat we hier kunnen winnen. Zeer spijtige zaak, maar we komen terug. De Belgen doen het hier altijd uitstekend en we hebben nu reeds tweemaal op rij bewezen dat ze hier met ons rekening moeten houden. We gaan ons nu voorbereiden op de Tour de Belgique.

Ook Vandewauwer zal deze wedstrijd niet winnen door electronische problemen.

Foto's: Eddy Coppée



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Historic Rally op donderdag 6 oktober 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons