van der Horst

Portugal: Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde eerste leiders

Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona B VR Racing
Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona B VR Racing
Met 119 wagens, waarvan 19 Belgische duo’s is gisteren de Rally van Portugal Historique op gang geschoten. En meteen met een Belgische uitschieter. Een van de Belgische regularity specialisten Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde sloten met de Opel Ascona B van VR Racing de eerste dag af als leiders na vijf KP’s.
  • LTF
De Belgische toppers zijn opnieuw goed vertegenwoordigd in Portugal voor deze loodzware rally over vijf dagen en 2000 kilometer. En dat onze landgenoten tot de wereldtop behoren kwam reeds bovendrijven tijdens de eerste wedstrijddag die begon met een proef op het circuit van Estoril.

Vandewauwer-Paisse - VW Porsche 914/6
Vandewauwer-Paisse - VW Porsche 914/6
Jean-Pierre Vandewauwer was in zijn Porsche 914/6 de eerste leider, maar moest nadien zijn leidersplaats wegens een lekke band afstaan aan de mannen van VR Racing. Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde vertrekken zodoende aan de leiding van de tweede dag met een voorsprong van 2,5 punten op Vandewauwer. Pech was er reeds voor Daniel Reuter en Robert Vandevorst door motorproblemen op de Porsche 914/6. Yves Deflandre en Joseph Lambert vervolledigen met hun Porsche 911 voorlopig de Belgische invasie met een derde plaats voor een van de gevreesde favorieten, ex winnaar in 2015 en thuisrijder João Mexia in een Porsche 911. Met Johnny Delhez in de Ford Escort vinden we opnieuw een Belg op de vijfde plaats terwijl Dominique Holvoet en Bjorn Vanoverschelde voorlopig op de zesde plaats staan met hun Toyota Celica. Nog binnen de top 10 zien we Michel Decremer in zijn Mooie Opel Ascona 400.

Foto's: Eddy Coppée



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Historic Rally op woensdag 5 oktober 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons