van der Horst

Portugal: Nabeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe zijn er bij hun eerste deelname aan de Rally van Portugal het einde te halen. De rijders van het RACB National Team behaalden met hun zwart-geel-rode Citroën C3 R5 een negende plaats in WRC2..
Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe hadden sowieso een moeilijke Rally van Portugal verwacht. Dat was ook het geval: “Zoals voorspeld was het drie dagen snikkend heet”, stelde de rijder aan de finish.

“Met slechts twee minuten tussen elke wagen kregen we op vrijdag en zaterdagochtend heel veel stof te slikken. Soms zagen we amper twintig meter ver. Dat veroorzaakte ons heel wat problemen, want we reden lek en er ging ook een ophangingsdriehoek stuk. Ook de motor toonde af en toe nukken."

"Deze Rally van Portugal was nog lastiger dan ik had gedacht, maar ik heb het gevoel dat ik heel wat heb geleerd. En ook ondervonden dat de Citroën C3R5 ontzettend robuust is. Zo moesten we vaak op stukgereden wegen of in diepe sporen rijden. Maar de auto incasseerde de klappen zonder problemen. Blijkbaar waren onze nota's wat pessimistisch. Deze editie was het vooral onze bedoeling om de finish te halen. Omdat we geen bepaalde positie voor ogen hadden, hebben we de slotfase nogal afwachtend afgewerkt. De deelnemers vielen trouwens als vliegen, zo zwaar was het."

"Uiteindelijk kwamen we als 17de algemeen en negende in WRC2 over de streep. Voor een eerste ervaring  op onverhard mogen we tevreden zijn met het resultaat. Na een kort verblijf in België trekken we nu naar Sardinië, onze volgende afspraak in het wereldkampioenschap rally. Dankzij onze ervaring in Portugal kunnen we er vol vertrouwen starten, met de vaste bedoeling er het ritme wat op te voeren.”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zondag 2 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons