van der Horst

Portugal: Voorbeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Twee maanden nadat ze tijdens de Tour de Corse hun opdracht hadden vervuld mogen Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe opnieuwe van de WRC-sfeer proeven, in het kader van de Rally van Portugal. Met de Citroën C3 R5 in de kleuren van het RACB National Team gaan onze landgenoten een enorme uitdaging aan: gedurende de 20 chronoritten en 307 kilometer tegen de klok alle valstrikken weten te vermijden.
Dit seizoen vormt de Rally van Portugal voor de Belgische rijders de eerste WK-wedstrijd op onverhard, maar om zich terdege voor te bereiden stond het duo vorig weekend aan de start van een wedstrijd van het Spaanse kampioenschap.
“De Rallye Terra de Auga werd aan de Spaanse kant van de grens afgewerkt, op zo een 250 km. van Porto”, legt Guillaume de Mévius uit. “Gedurende de hele wedstrijd lagen we in duel met Pepe Lopez, de recente winnaar van de Rallye Islas Canarias. We wisten een podiumplaats te veroveren en, vooral, heel wat te werken aan de afstellingen van de Citroën C3 R5.”

Die voorbereidingswedstrijd zou tijdens de volgende dagen wel eens heel belangrijk kunnen blijken.

“We zullen in de loop van de rally inderdaad te maken krijgen met wegen die er na verloop van tijd steeds slechter zullen bij liggen”, weet de rijder van het RACB National Team. “Er worden ook hoge temperaturen voorspeld. Omdat de wagens elke twee minuten starten is het meer dan waarschijnlijk dat het stof blijft hangen, zeker in secties waar de wind amper effect heeft. Het gevolg is dat we dubbel aandachtig zullen moeten zijn om losgekomen stenen en rotsen te vermijden, want die veroorzaken bijna altijd een lekke band. We zullen onze bolide moeten sparen. Het team dat foutloos kan blijven zal aan de finish een goed resultaat weten neer te zetten.”

Wat niet wil zeggen dat deze WK-manche een wandelingetje wordt.

“Zeker niet”, vervolgt Guillaume de Mévius. “Ons belangrijkste doel is dan wel leren en ervaring opdoen, maar we zullen ook proberen om gestaag het ritme te verhogen en bij bepaalde chronoritten sterk voor de dag te komen.”

Perbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op donderdag 30 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons