van der Horst

Portugal: Broederstrijd in de maak bij Toyota

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Halfweg de Rally van Portugal, manche zeven van het WRC, voert Toyota nog steeds de forcing en bezetten de troepen van Tommi Mäkinen het volledige podium. Al even verrassend is dat Jari-Matti Latvala zijn teamgenoot en 'numero uno' binnen het team Ott Tänak onder druk zet voor de koppositie.
  • Powerkit.shop
Toyota blijft domineren en nam zaterdagochtend alle besttijden voor hun rekening. Opvallend, daar zit geen scratch bij van Ott Tänak (Toyota Yaris). Kris Meeke  (Toyota Yaris) en Jari-Matti Latvala  (Toyota Yaris) verdeelden die onder elkaar. Vooral Latvala komt daarmee vervaarlijk dicht bij zijn Estse teamgenoot en leider. Het verschil is geslonken tot 5.1 seconden.  Latvala moet ook blijven duwen want de tegenstand staat niet zo heel ver. Kris Meeke vormt wel nog een mooie buffer tussen het kopduo en de rest. De Brit volgt op 18.4 seconden in de derde Toyota.

Hij heeft nu dik vijf seconden voorsprong op Thierry Neuville (Hyundai i20) die geen poot dichterbij komt. "Ik had twee reservebanden mee. Die spelen ons duidelijk parten", vertelt de Belg. Sébastien Ogier (Citroën C3) ging zelfs even voorbij Neuville maar de Oostkantonner wipte opnieuw over de Fransman en mag dus nog altijd als vierde gaan lunchen. Ogier volgt op 1.9 seconde van het nummer drie in de WK-tussenstand.

Esapekka Lappi (Citroën C3) is opgeschoven naar plaats zes en gaat drie Ford Fiesta's vooraf, respectievelijk die van Teemu Suninen, Gus Greensmith en Elfyn Evans. Maar dat alles gebeurt ver achter de kop.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 1 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons